Minecraft si YouTube sunt doar doua dintre ”amenintarile” digitale cu care se confrunta copiii din zilele noastre – cel putin asa sunt percepute de o parte a parintilor. Telefoanele inteligente, aplicatiile si site-urile web nu sunt insa intotdeauna doar ”pierdere de vreme”, ci pot reprezenta modalitati prin care copiii si adolescentii sa-si dezvolte gandirea analitica si algoritmica, potrivit reprezentantilor Logiscool.ro, care anunta inceperea inscrierilor in Taberele Urbane de Programare si Tehnologie de Vara pentru copii.

In cadrul cursurilor din Taberele Urbane de Vara organizate de Logiscool, copiii si adolescentii cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani vor invata sa creeze primul lor joc, sa programeze diferiti roboti, sa proiecteze o lume Minecraft sau sa foloseasca tool-uri de editare video, IT si web design pentru a-si crea propriile clipuri pe YouTube sau propriul website. In cadrul taberei, copiii sunt ajutati de traineri din domeniu sa isi dezvolte gandirea analitica si algoritmica prin intermediul unei curricule bazate pe crearea de jocuri si activitati distractive.

Ce invata copiii in Taberele de Vara Logiscool?

Pentru ca fiecare copil sa invete exact ceea ce isi doreste, taberele urbane sunt impartite pe mai multe specializari foarte actuale:

  • Cursuri de Programare: Cea mai utila indeletnicire in ziua de azi, unde cei inscrisi la aceasta tabara urbana pot invata despre IT, crearea si programarea jocurilor pe calculator, crearea si proiectarea aplicatiilor Android sau despre hardware si senzori.
  • Cool Tools: Cursuri de editare video - modulul pentru copiii care nu se desprind de Youtube si folosesc mai tot timpul camera telefonului, sau pentru adolescentii care sunt fascinati de constructia unui website. Juniorii vor invata cum sa creeze videoclipuri sau site-uri interesante, pline de continut util.
  • Cursuri de Robotica: Robotii nu mai sunt demult un subiect SF, ba chiar fac parte din viata noastra de zi cu zi. In aceasta tabara copiii invata ce inseamna programarea unui robot, cum se construieste si cum pot controla diferiti roboti.
  • Minecraft: Modulul demonstreaza ca jocurile pe calculator nu sunt o pierdere de timp. Construirea unei lumi Minecraft este un mod excelent de a dezvolta creativitatea, iar crearea unei harti de aventura apeleaza la gandirea algoritmica a celor mici.

logiscool, tabere de vara, Minecraft, cursuri programare, programare

Cat costa taberele urbane?

Parintii isi pot inscrie copiii pe site-ul Logiscool in sectiunea Tabere Urbane de Vara, iar cursurile vor avea loc la sediul din zona Turda, Bucuresti, in sector 1.In functie de varsta si domeniul de interes, ei pot participa la programe distractive de cursuri si activitati. Parintii pot alege varianta de jumatate de zi, de luni pana vineri sau varianta taberei de o zi intreaga, ce include o masa si un numar mai mare de activitati. Copiii cu varste de peste 12 ani pot alege si cursul de programare intensiva Scoolcode, ce dureaza doua saptamani.Preturile taberelor sunt cuprinse intre 549 si 1.349 de lei, iar fratii si grupurile de trei sau mai multi prieteni beneficiaza de reduceri intre 20 - 30%.

„Mi se pare genial ce pot sa invete acum inca din clasa a doua sau a treia! Daca as fi avut asa ceva la dispozitie cand eram de varsta lor, cred ca as fi stiut mai repede ce imi place si spre ce sa ma indrept mai departe”, spune Denis Tataru, instructor Logiscool si student anul al II-lea la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucuresti

Citeste si:
Pinghioiu, Cegeka: Omul de vanzari NU trebuie sa se gandeasca la bonus
Pinghioiu, Cegeka: Un om de...

logiscool, tabere de vara, Minecraft, cursuri programare, programare

Logiscool este o scoala internationala de programare fondata cu intentia de a face accesibile cunostintele digitale si de programare de baza. Inarmati cu o curricula speciala, adaptata constant la cerintele pietei si o platforma educationala dezvoltata intern, cativa studenti universitari ambitiosi instruiesc copii si adolescenti si ii ajuta sa faca primii pasi spre unul dintre cele mai bine platite joburi din viitor.Logiscool a deschis primele cursuri in Budaors, Ungaria, in Ianuarie 2014, avand in prezent aproximativ 50 de scoli in 8 tari. Peste 13.000 de copii au beneficiat de cursuri si tabere in cei patru ani de activitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Sase idei ca sa tii pasul cu piata muncii si sa ai performante