Ziua Imnului National va fi sarbatorita duminica in toate garnizoanele din tara, informeaza MApN. Ceremonia de la Bucuresti va incepe la ora 9:00, in Piata Tricolorului, situata in fata Palatului Cercului Militar National, conform Agerpres.

Aceasta va cuprinde un serviciu religios si un concert sustinut de Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale, Muzica Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul", Muzica Militara a Brigazii 1 Mecanizata "Argedava", Muzica Reprezentativa a Jandarmeriei Romane, Ansamblul Artistic "Ciocarlia" al Ministerului Afacerilor Interne si de un solist de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Vor fi intonate imnurile nationale pe care le-a avut tara noastra de-a lungul timpului - "Traiasca regele", "Zdrobite catuse", "Te slavim, Romanie!", "Pe-al nostru steag e scris Unire", "Trei culori", iar spectacolul va fi incheiat prin intonarea Imnului national "Desteapta-te, romane!", in interpretarea baritonului Constantin Stefan Alexandru, de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Ziua Imnului National al Romaniei a fost proclamata prin Legea nr. 99/1998 si se sarbatoreste in fiecare an, la data de 29 iulie. "Desteapta-te, romane!" a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Muresanu.

Sursa foto: Shutterstock / KpaTyH

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri