Meteorologii anunta o vara tarzie, asa ca cei care si-au mai pastrat cateva zile de concediu isi pot prelungi vacanta cu un city break la mare. Am selectat pentru tine cateva destinatii in care poti face plaja toamna, in care sa te bucuri de ultimele raze de soare. Marele avantaj este ca in septembrie si octombrie statiunile sunt mult mai putin aglomerate, iar preturile la cazare sunt considerabil mai mici.

Doar pentru ca vara e la final nu inseamna ca nu ne mai putem face planuri de vacanta la plaja. Exista o multime de locuri in Europa, aproape de casa, in care mai putem face plaja chiar si in luna octombrie. Iata cateva dintre acestea:

Costa Brava, Spania

7 locuri in Europa in care poti face plaja in octombrie

Foto: Shutterstock.com

In luna octombrie, temperatura medie in Costa Brava este de peste 20 de grade Celsius. Costa Brava este o regiune de coasta in nord-estul Cataloniei, aflata la o ora de Barcelona si este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Spania. Clima calda si plajele extrem de frumoase au facut din Costa Brava destinatia perfecta in care sa mergi atat vara, dar si toamna. Cele mai vizitate localitati sunt Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calella de Palafrugell, Llafranc, Sa Riera, Cadaques sau l'Estartit. Costa Brava este o destinatie potrivita atat pentru familii cu copii, cat si pentru cei cu spirit de aventura.

Coasta Amalfi, Italia

Plaja in octombrie

Foto: Shutterstock.com

Temperatura medie pe Coasta Amalfi, in octombrie, este de circa 21 de grade Celsius. In cuvinte putine, Amalfi inseamna plaje incredibile, nisip fin, apa cristalina, peisaje spectaculoase, servicii de buna calitate. Sunt o multime de lucruri pe care le poti face in Amalfi, pe langa baile de soare si nisip. Cu o masina inchiriata te poti plimba prin localitatile aproape necunoscute turistilor, autentice si care vorbesc singure despre istoria si cultura locurilor. De asemenea, turistii au la dispozitie barcute cu care pot ajunge in Sorrento, Positano, Ravello.

Santorini, Grecia

7 locuri in Europa in care poti face plaja in octombrie

Foto: Shutterstock.com

Temperatura medie in octombrie este de circa 22 de grade Celsius. Grecia este una dintre cele mai vizitate in vacanta de vara. Insa frumusetea locurilor se schimba odata cu anotimpul. Tocmai de aceea merita sa ne pastram cateva zile de concediu pentru un city break pe insulele grecesti in octombrie. Sunt multe locuri frumoase in Grecia, iar Santorini este unul dintre ele. Particularitatea insulei este aceea ca a renascut din propria cenusa, dupa ce zona a fost complet distrusa in urma eruptiei unui vulcan, in jurul secolului XVI. Fira, cetatile grecesti Thira si Akrotiri, Oia si, desigur, plajele, sunt doar cateva dintre atractiile insulei.

Cipru

Unde poti face plaja in octombrie

Foto: Shutterstock.com

In Cipru, temperatura medie in octombrie este de circa 25 de grade, perfect pentru o plaja in plina toamna. Pozitia geografica a insulei (in sudul Turciei) face ca temperaturile de toamna sa fie destul de ridicate. Cipru nu este numai despre plaja si soare. Turistii pot descoperi satele superbe de pe insula, mai putin cunoscute, pot sta de vorba cu localnicii sau pot face drumetii prin Muntii Troodos.

Sevilla, Spania

Unde poti face plaja in octombrie

Foto: Shutterstock.com

In octombrie, temperatura medie in Sevilla, Spania, depaseste putin 20 de grade Celsius. O vreme potrivita pentru un concediu la plaja toamna. Vara, temperaturile depasesc uneori chiar si 45 de grade Celsius, fiind destul de greu de suportat. Sevilla este un oras incarcat de istorie, iar pentru gurmanzi este locul perfect pentru a testa noi experiente culinare.

Dubrovnik, Croatia

Locuri in care poti face plaja in octombrie

Foto: Shutterstock.com

In Dubrovnik, Croatia, temperatura medie ajunge la 25 de grade in ocotmbrie. Pe cat de aglomerata este statiunea in timpul verii, pe atat de linistita este toamna. Pe langa plaja si mare, poti face plimbari cu feribotul pe insula Lopud, pe care nu circula masinile. Insula este renumita pentru ca are una din cele mai bune plaje din regiune, Sunj.

Antalya, Turcia

Locuri in Europa in care poti face plaja in octombrie

Foto: Shutterstock.com

In Antalya, temperatura in octombrie este in jur de 20 de grade. Statiunea se afla in sudul Turciei si este una dintre cele mai vizitate destinatii. Turstii din toate colturile lumii sunt atrasi de plajele frumoase din Antalya. Atractiile orasului sunt plajele cu nisip fin, plantatiile de bananieri, un castel pitoresc.

Citeste si: Vacanta cu masina: 3 road trip-uri spectaculoase in care sa mergi toamna asta

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri