Sunt doua restaurante cu numele acesta in Bucuresti, Casa Jienilor, destul de aproape unul de celalalt, totusi: unul in Agricultori, in spatele Bisericii Matasari, si celalalt in Fainari.

Casa Jienilor din Agricultori pare sa fie fratele mai mare (ca intindere) si mai bogat, desi nu stiu daca acesta a fost deschis primul. Stiu despre ele de multa vreme, totusi, asa ca mai putin conteaza.

Casa Jienilor din Agricultori e o aparitie distincta in frumosul si romanticul cartier de roman al Bucurestiului vechi, cu istorie, multa poezie si un farmec pe care putine alte parti ale batranului oras il mai pastreaza. Am pus poze cu imprejurimile, vedeti bine despre ce vorbesc...

Surpriza vine de la marimea domeniului si a casei, in primul rand. Ca sa ajungi la casa boiereasca din spate treci printr-o lunga si larga curte, asfaltata toata si facuta garaj, desigur, cu toate ca pe strazile acelea nu prea ai avea nevoie de asa ceva, ci de o gradina frumoasa, mai degraba.

Am numarat trei niveluri la Casa Jienilor din Agricultori: la parter au un spatiu mic, restul fiind bucatarii si alte asemenea, probabil, apoi un salon mare pe tot etajul intai, si inca un salon la urmatorul, ce pare sa fie o mansarda suprainaltata.

E curat la Casa Jienilor din Agricultori, e destul de bine amenajat, clasic, cuminte, traditional, au fete de masa albe, foarte multe plante, flori naturale pe fiecare masa (cu exceptia alei mele). Au acoperit geamurile cu perdele si draperii, nu vezi mai nimic afara. Sa ai tot ce se vede in poze in jur, sa ai Biserica Matasari alaturi, sa ai Bucurestiul vechi plin de farmec, strazile acelea cu nume din filme, si tu sa acoperi geamurile ca sa nu le vada oamenii, spune multe despre cei de acolo, de la Casa Jienilor din Agricultori.

Le-am mai scazut putin nota la ambianta si pentru ca aveau o muzica nemteasca de estrada si, mai ales, pentru ca nu aveau ventilatie, sau nu ii dadusera drumul, si devenea neplacut cand salonul incepea sa se umple, asa cum a fost in acea dupa-amiaza.

Mancarea e cea pe care o stiam de la vizitele trecute, si cea la care te si astepti cand citesti numele restaurantului, de altfel. Bucatarie traditionala romaneasca, desigur, cu felurile cunoscute, nimic nou sau vreo incercare de iesire din rand.

Am luat o ciorba de fasole foarte buna, cu ceapa si cu paine de casa, foarte buna si aceasta, o pastrama de oaie ci mamaliga si usturoi, prezentata ca fiind cea mai buna mancare de la Casa Jienilor din Agricultori, limba cu masline si ciulama de pui. Pastrama a fost asa si asa, putin cam tare si foarte sarata; mamaliga buna, usturoiul bun si el, dar cam prea diluat si putin; limba cu masline a avut un sos cu gust pregnant de bulion ieftin, si maslinele cele mai ieftine, de asemenea; apoi, mi-au garantat ca ciulamaua e cu smantana, nu cu faina, altfel nu as fi luat-o, insa nu a fost sa fie... :(

Preturile sunt rezonabile la Casa Jienilor din Agricultori, ceva mai mici decat la restaurantele cu specific traditional romanesc din centru, si care au mancare si mai proasta de atat, la urma urmei.

Serviciul a fost destul de bun. De mine s-a ocupat o chelnerita vanjoasa, dezinvolta, sigura pe ea, obisnuita cu munca.

Clienti multi la Casa Jienilor din Agricultori, majoritatea in grupuri mari si foarte mari, cu familii sau sarbatorind cate ceva, dupa cum erau imbracati. Si tot veneau...

Casa Jienilor din Agricultori e, asadar, un restaurant corect cu specific romanesc traditional, cu mancare bunicica, mai ales daca tii seama ca e un restaurant de volum, de trafic mare, si cu preturi accesibile. Pentru cei din cartier e o alegere naturala, desigur..

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri