DaDa e un restaurant destul de cunoscut al Bucurestiului, pentru designul si amenajarea lui, fara indoiala. E departe de centru, pe Matei Voievod, aproape de Mihai Bravu, la parterul unei cladiri noi, si ea cu o arhitectura care iese in evidenta, mai ales in cartierul acela cu case vechi si cu blocuri comuniste imense - in contrast puternic si cu unele, si cu celelalte, adica.

DaDa ocupa tot parterul, un spatiu deschis, destul de larg. E foarte frumos amenajat, cu exceptia tavanului. Un tavan destul de jos, pe care un arhitect pe care eu nu l-as angaja nici macar sa-mi proiecteze o cusca pentru Oskar l-a complicat copilareste de inutil si de nepotrivit cu restul, ca sa nu mai spun ca proasta lui inspiratie a agaudat o mica avere la nota de plata totala pentru constructie. Noroc ca toate celelalte elemente de decor iti atrag suficient de mult atentia la DaDa incat sa nu te mai uiti si in sus...

Am fost la DaDa si in urma cu cativa ani, atunci am stat pe terasa, o fasie de teren ingusta in jurul cladirii, insa foarte inspirat si bine amenajata si aceea, e chiar o mica atractie a restaurantului si a cartierului. Poazele din interior si cele din care se vede cam cum arata aceasta terasa sunt destul de explicite, se vad bine conceptul modern, ludic, optimist. Mesele sunt foarte mici, incomode, dar ne-a placut ca aveau fete de masa albe, impecabile. Muzica agresiva, deranjanta.

Tin minte ca la inceput, cand au deschis, DaDa a fost un magazin de haine (femeiesti, parca), in care aveau si cateva mese pentru un suc si o gustare. In timp, magazinul s-a retras, pana a disparut cu totul, acum DaDa fiind un restaurant in toata regula.

Multi considera DaDa un local boem, insa nu mi-am dat seama de ce, inca. Doar un decor care sa te duca cu gandul la boema si la boemi nu e de ajuns, in cele mai multe cazuri. Nu stiu, poate ca se intampla lucruri interesante la DaDa seara, sau in alte zile, insa cand am fost noi nu se intamplau, si nici noi nu eram boemi, ca sa fi contribuit cu ceva la o astfel de clasificare, ba chiar dimpotriva...

DaDa are un meniu international, insa preponderent oriental, asiatic, extrem-oriental, mai precis spus. Am luat o supa orientala cu lapte de cocos, destul de buna, o alta supa, thailandeza, ceva mai putin buna, o salata cu carne caramelizata de curcan, asa si asa, si niste paste de orez cu legume si cu vita, destul de comune. Cafeaua surprinzator de buna.

Serviciul a fost bun la DaDa, cu un chelner rabdator si deschis. Preturile destul de mari pentru o mancare mai degraba mediocra, insa poti considera ca platesti mai mult ambianta, ceea ce e oarecum corect, la urma urmei.

DaDa e, asadar, un restaurant frumos intr-o zona a Bucurestiului in care se intalnesc farmecul orasului vechi cu uratenia altor vrenuri si a altor capete. Sunt putine restaurante bune acolo, din cate stiu eu, asa ca multi bucuresteni care locuiesc sau lucreaza inspre Mihai Bravu au de ce sa puna DaDa in fruntea listei cu restaurante, atunci cand nu vor sa ia masina sau metroul catre alte colturi ale marelui oras.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri