Romanii au reusit sa doboare recordul mondial Guinness pentru "Cea mai mare lectie de educatie financiara", chiar in Ziua Internationala a Economisirii - 31 octombrie. La initiativa BCR, 13.230 de persoane din 25 de orase din tara au participat la aceasta lectie din programul de educatie financiara Scoala de Bani.

"Cu sprijinul profesorilor de educatie financiara din programul Scoala de Bani si a partenerilor din cele 59 de locatii, 13.230 de romani din toate colturile tarii au participat ieri, cu ocazia Zilei Internationale a Economisirii, la cea mai mare lectie de educatie financiara din lume. Recordul a fost omologat azi dimineata de reprezentantii Guinness World Records, care au fost prezenti in Romania pentru a participa la tentativa oficiala si a certifica numarul de participanti. Pentru ca recordul sa fie validat era necesara participarea simultana a cel putin 5.624 de persoane, acesta fiind numarul de participanti inregistrat in 2013 de o initiativa similara inregistrata in Statele Unite", se arata in comunicatul BCR.

Desi Romania ocupa locul 125 la capitolul educatie financiara, plasandu-se intre Sudan si Honduras, CEO-ul BCR, Sergiu Manea, se declara optimist in ceea ce priveste oportunitatea de a creste nivelul educatiei financiare in Romania, atat prin proiectul Scoala de Bani creat de BCR, cat si prin alte initiative din mediul privat.

Recordul apartine romanilor si Romaniei, reusita este a noastra, a tuturor celor care au incredere ca drumul spre prosperitate trece prin educatie, drumul spre independenta financiara trece prin educatie. Recordul apartine oamenilor care au intrat in salile de curs si celor care nu au reusit, dar si-au dorit. Recordul apartine colegilor mei care demonstreaza si cu aceasta ocazie ca banking inseamna in primul rand oameni si comunitati in jurul unei misiuni comune - Sergiu Manea, CEO BCR

In fiecare an, Grupul Erste realizeaza studii despre cunostintele financiare si nivelul de economisire in tarile din Europa Centrala si de Est. Rezultatele de anul acesta ne arata ca un sfert dintre romani nu economisesc deloc si doar 17% dintre romani au economisirea printre prioritati, restul pun deoparte doar ce le ramane la final de luna sau de an.

Mai mult de o treime dintre romani cred ca nu sunt priceputi sa-si gestioneze banii, ca nu au talent la acest lucru. La Scoala de Bani, romanii inteleg ca gestionarea banilor se invata, exact ca orice alt lucru in viata. Invata cum sa-si gestioneze bugetul zilnic, cum sa stabileasca obiective financiare realiste pe termen scurt, mediu si lung si cum sa faca sa le atinga si sa fie independenti financiar.

Numarul romanilor care se simt bine informati in ceea ce priveste educatia financiara creste de la an la an, chiar daca in procente mici. O treime dintre romani se considera bine informati financiar, iar la capatul opus, 4 din 10 romani cred ca nu sunt deloc bine informati pe aceasta tema.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri