Un barbat imbracat intr-un costum elegant, camasa alba si care poarta un ceas digital care are cureaua din plastic arata nepotrivit. Evident, alegerea dispozitivului nu este potrivita si poate strica aspectul general al tinutei.

Deoarece barbatii nu poarta foarte multe accesorii, ceasul iese in evidenta si este modul prin care acestia isi pot exprima stilul si personalitatea. Daca vrei sa fii mereu apreciat pentru bun gust in alegerea hainelor si accesoriilor cu care te imbraci si accesorizezi, iti aratam mai jos cum sa alegi ceasul potrivit pentru orice tinuta.

Tinuta black tie

In mod normal, la o astfel de tinuta nu se poarta ceas si, chiar daca alegi sa il porti, nu este politicos sa il verifici in public. Astfel, este indicat sa porti un ceas simplu, clasic, fara detalii care ies in evidenta, cu o curea neagra care sa se asorteze eventual cu pantofii.

Tinuta business

Pentru tinutele business, alege un ceas elegant cu un cadran cu diametrul intre 36 si 42 de milimetri si o rama ce poate fi aurie sau argintie. O alegere mereu potrivita sunt ceasurile elvetiene, care au design elegant � i sunt realizate din materiale de calitate, care le garanteaza longevitatea.

Tinuta casual eleganta

Acest tip de tinuta este potrivit pentru locuri de munca mai relaxate, pentru o intalnire romantica si include camasi, haine din denim inchise la culoare, pantofi de piele. Poti alege un ceas cu un cadran mai mare care poate avea si modele colorate si in diferite stiluri: pilot, de curse si chiar sport.

Tinuta casual

Este genul de tinuta pe care o porti în timpul unor activitati obisnuite si include tricouri polo, blugi, bluze si tricouri clasice. Evita ceasurile elegante si opteaza in schimb pentru cele practice: spre exemplu, daca urmeaza sa participi la o activitate fizica - tenis, fotbal, poarta un ceas sport care are protectie impotriva loviturilor.

Sfaturi pentru asortarea ceasului cu accesoriile

Pe langa alegerea formei, materialului si a marimii potrivite, pentru orice tip de tinuta este important sa stii cum asortezi ceasul si cu restul accesoriilor. Exista doua reguli de baza:

  • Ceasurile argintii se potrivesc cu haine in culori precum negru, gri si nuante de albastru;
  • Ceasurile aurii se potrivesc cu haine in culori precum maro, bej si alte nuante pamantii.

Asorteaza cureaua cu pantofii

Cand accesorizezi orice tinuta, incepe prin a potrivi culoarea pantofilor cu cea a curelei si mai apoi cu a curelei ceasului. Cand porti un ceas cu o curea din piele, materialul si culoarea ar trebui sa fie in nuante asemanatoare cu restul accesoriilor.

Daca achizitionezi un ceas nou, este important sa verifici veridicitatea lui. Producatorii de ceasuri de lux isi stanteaza logo-ul, sigla sau un motto al marcii pe catarama si, uneori, si pe interiorul curelei sau al bratarii.

Asorteaza cureaua metalica cu restul accesoriilor

Metalele folosite la fabricarea caracasei si a curelei pot fi otel, aur, argint, platina sau titan. Pentru o tinuta de bun gust, asorteaza culoarea ceasului cu restul accentelor metalice care se regasesc pe accesorii: inele, butoni, catarama de la curea.

Astfel, daca ceasul este auriu, si restul accesoriilor trebuie sa fie aurii. Nu trebuie sa fie o nuanta identica, spre exemplu, daca ceasul este auriu galben, catarama poate fi auriu spre roz.

Alegerea ceasului pentru o anumita tinuta poate fi complicata, deoarece exista diverse marimi, forme si mai ales materiale si culori. Dar este important sa retii ca ceasul trebuie mereu asortat cu restul accesoriilor, cum ar fi pantofii si cureaua.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri