In 2019, romanii vor avea 13 zile libere legale (fara primele doua zile din ianuarie). Daca la zilele nationale libere, adaugam weekendurile si zilele de concediu, ajungem la 35 de zile de vacanta.

8 din cele 13 zile libere legale din 2019 sunt in timpul saptamanii. Specialistii momondo.ro au verificat datele libere si dezvaluie cum putem beneficia de 35 de zile de vacanta cu doar noua zile de concediu, alaturi de recomandari despre destinatiile pe care le-ai putea vizita.

Zilele libere: 24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor Romane
Cand sa pleci in vacanta: 24 – 27 ianuarie (joi-duminica)
Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Foto: Shutterstock.com

Doua mituri se invart in jurul acestei insule: faptul ca Tenerife e sinonim cu sezonul estival si ca te duce cu gandul la cocktailuri cu umbreluta si miros de crema de plaja. Cu o medie de 17 grade Celsius in miezul iernii, Tenerife e tot ce trebuie pentru plimbari sau excursii de-a lungul coastei, unde vei gasi destul de putini turisti. Viziteaza Parcul National Teide si afla de ce intrarea acestuia cunoaste anual trei milioane de suflete. Strabate apoi la pas "caminos reales", drumuri croite de stramosii guanche cu secole in urma – si infrupta-te din bunatati marine, cartofi pregatiti in fel si chip, arepas si vinuri bune de mama focului.

Zilele libere: 26 aprilie (vineri), 28 – 29 aprilie (duminica, luni), 1 mai (marti) – Vinerea Mare, Pastele, Ziua Muncii
Cand sa pleci in vacanta: 26 aprilie – 5 mai (vineri – duminica)
Cate zile libere trebuie sa-ti iei: 2

Foto: Shutterstock.com

Anul acesta, daca lipesti Vinerea Mare, Pastele, Ziua Muncii si iti mai rupi doua zile de concediu platit, ies la socoteala nu mai putin de 10 zile de calatorii.

Si daca alegi sa mergi la Barcelona, acesta e momentul in care simti ca a venit vara. Cum ai putea sa nu sorbi din priviri minunile arhitecturale gaudiene si sa nu apreciezi fiecare bob de orez dintr-o farfurie de paella cand tocmai ai iesit oficial din tot ce aducea a frig, ploi si nori pe cer?

Zilele libere: 1 iunie (sambata) – Ziua Copilului
Cand sa pleci in vacanta: 1 – 3 iunie (sambata-duminica)
Cate zilele de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Foto: Shutterstock.com

O calatorie la Paris te poate transpune in „la vie en rose”, ca apoi sa te intorci acasa sau la birou cu un „Bonjour”, asa cum l-ai tot auzit pe strazile pariziene.

Zilele libere: 16, 17 iunie (duminica, luni) – Rusaliile
Cand sa pleci in vacanta: 15 – 17 iunie (sambata-luni)
Cate zilele de concediu trebuie sa-ti iei: 0

Foto: Shutterstock.com

Jumatatea lui iunie si Rusaliile sunt o buna perioada de incalzire pentru vacanta de vara pe care o planuiesti. Ai trei zile sa ajungi la aeroport, sa iei avionul cu directia Amsterdam, sa descoperi cat de multe incap in rastimpul acestui weekend prelungit si sa te intorci acasa, cu gandul la urmatoarea calatorie. Este usor sa te pierzi prin centrul orasului Amsterdam, ingramadit de canale, dar asta este parte din frumusetea lui. Exploreaza universul ascuns in buticuri, restaurantele cu meniuri delicioase si galeriile de top. Inchiriaza o bicicleta si alatura-te multimii care traverseaza strazile capitalei olandeze sau inchiriaza o barca si navigheaza pe canale. Asigura-te ca descoperi, bineinteles, si berea artizanala.

Ziua libera: 15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
Cand sa pleci in vacanta: 15 – 18 august (joi – duminica)
Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Foto: Shutterstock.com

Vacanta de vara e sfanta, asa ca o zi de concediu platit nu-i nici pe departe vreo extravaganta, dar ocupa-te de asta din timp. Aduna-ti gasca si porniti spre Berlin. Berea, carnatii, petrecerile, arta sunt la ele acasa.

Zile libere: 30 noiembrie (sambata) – Sfantul Andrei, 1 decembrie (duminica) – Ziua Nationala a Romaniei
Cand sa pleci in vacanta: 29 noiembrie – 1 decembrie (vineri – duminica)
Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Foto: Shutterstock.com

Nu e loc mai potrivit de unde sa-ti iei ramas bun de la toamna decat Sankt Petersburg. Adesea numit „fereastra catre Europa”, aceasta alternativa la Moscova iti va lasa o impresie puternica in suflet.

Zile libere: 25 decembrie (miercuri) – Prima Zi de Craciun, 26 decembrie (joi) – A Doua Zi de Craciun
Cand sa pleci in vacanta: 21 -29 decembrie (sambata – duminica)
Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 3

Foto: Shutterstock.com

Poate nici nu-ti vine sa crezi acum ca urmatorul decembrie o sa vina vreodata, dar stai sa vezi cum aluneca de iute si gratios timpul. Tu i-o poti lua inainte si planifica o calatorie la Londra, unde intelegi sensul carnatilor cu fasole la micul dejun, al opririlor in fata Palatului Buckingham cand garzile defileaza, al vizitelor la muzee sau al plimbarilor la pas prin parcuri.

"Planificarea in avans a calatoriilor sau vacantelor pentru anul care abia a inceput ii poate ajuta pe calatorii romani sa gaseasca mai multe oferte la bielete de avion sau cazare, sa aiba timp sa aleaga ceea ce li se potriveste mai bine. Odata aleasa perioada de vacanta, calatoria lor incepe de fapt; cautarea informatiilor despre destinatie, cazare, activitati la fata locului sau traditii pe care le-ar putea incerca, sunt deja o parte importanta din calatoria propriu-zisa, inainte de a ajunge la destinatie", a declarat Mircea Giurca, reprezentantul momondo in Romania.

Citeste si: Idei de city break pentru anul 2019: destinatii europene mai putin cunoscute

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri