Cei mai aventurosi calatori din lume (dar nu numai) asteapta cu sufletul la gura, in fiecare an, recomandarile de vacante facute Lonely Planet. Compilatiile realizate de specialistii in turism sunt o reala sursa de inspiratie pentru multi turisti, care descopera, an de an, locuri nestiute si traiesc experiente de neuitat.

10. Meknes, Maroc

Foto: Shutterstock.com

Meknes este unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului, situat in nordul tarii. Din pacate, orasul este ocolit de turisti, poate si din cauza autoritatilor care nu il promoveaza suficient. Meknes are o multime de atractii turistice, incepand cu cartierul istoric al orasului (medina), care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Turistii care ajung in Meknes vor fi impresionati de zidurile de aparare ale orasului, de moschei, palate, gradini, insa punctul de atractie este poarta Bab el-Mansour, strajuita de coloane monumentale.

9. Zadar, Croatia

Foto: Shutterstock.com

Croatia este o destinatie care atrage turistii aflati in cautare de soare si plaja. Este de notorietate faptul ca in Croatia se afla unele dintre cele mai frumoase statiuni si plaje din Europa.

Insa Croatia inseamna mai mult decat plaja si mare. Zadar, de exemplu, este un oras incarcat de istorie si cultura, despre care putini turisti au aflat. In ultimii ani, orasul s-a modernizat, multe dintre muzee si biserici au fost restaurante si sunt pregatite sa le spuna povestea lor calatorilor.

8. Seattle, Washington

Foto: Shutterstock.com

Seattle este un exemplu despre cum un oras industrial, gri, ocolit de turisti, se poate transforma intr-o metropola vie, plina de energie, care stie sa isi puna in valoare stilul de viata si cultura. Daca ajungeti in Seattle, rezervati-va mai multe zile, pentru ca orasul are o multime de atractii: Turnul Space Needle, Farul Alki, centrul Odyssey, Pike Place Market, acvariul, Muzeul Zborului, Parcul sculpturilor olimpice, Parcul Golden Gardens, Parcul Discovery, gradina zoologica.

7. Dakar, Senegal

Foto: Shutterstock.com

Dakar este capitala statului Senegal, situat pe coasta de vest a Africii. Orasul este o combinatie aproape perfecta dintre traditie si atractii naturale. Pentru unii calatori poate parea bizar, insa Dakar este un oras cu o viata de noapte vibranta, la acest capitol putand concura cu multe dintre capitalele europene, magneti pentru tineri.

6. Mexico City, Mexic

Foto: Shutterstock.com

Mexico City este al doilea oras din lume dupa numarul de muzee pe care le gazduieste. Numai din acest motiv si tot merita sa puneti orasul pe lista voastra de calatorii. Chiar daca pastreaza inca multe urme ale trecutului, orasului este intr-o permanenta transformare.

5. Kathmandu, Nepal

Foto: Shutterstock.com

Kathmandu este capitala Nepalului, fiind situat la o altitudine de 1.300 de metri. Kathmandu este destinatia perfecta pentru turistii cu spirit de aventura, iubitori de munte, dar si pentru cei introspectivi, care sunt in cautare de experiente spirituale.

4. Miami, Florida

Foto: Shutterstock.com

Miami este despre plaja, soare, distractie, servicii de calitate, hoteluri de lux. Insa turistii vor gasi in Miami si atractii turistice culturale si parcuri naturale cu peisaje impresionante.

3. Novi Sad, Serbia

Foto: Shutterstock.com

Novi Sad este al doilea oras ca marime din Serbia, dupa Belgrad. De cand a fost fondat in 1694, Novi Sad a devenit centrul culturii sarbesti si si-a castigat denumirea de "Atena sarbeasca". In anul 2019, Novi Sad va detine titulatura de Capitala Europeana a Tineretului, urmand ca in 2021 sa fie Capitala Europeana a Culturii, alaturi de Timisoara, potrivit wikipedia.org.

2. Shenzhen, China

Foto: Shutterstock.com

Shenzen se afla in sudul Chinei, in apropiere de Hong Kong, Macao si Guangzhou, formand impreuna cu acestea un megapolis. In 1979 era doar un sat de pescari, iar acum este o metropola cu peste cinci milioane de locuitori.

Shenzen este spectaculos oricum l-ai privi. Are unele dintre cele mai inalte cladiri din lume, plaje, parcuri naturale, centre comerciale pentru pasionatii de cumparaturi, gastronomie.

1. Copenhaga, Danemarca

Foto: Shutterstock.com

Copenhaga este o destinatie ideala pentru un city-break. Turistii care ajung in cel mai mare oras din Sandinavia isi vor lua doza perfecta de cultura, distractie si relaxare.

Obiective de vazut in Copenhaga: Mica Sirena, Palatul Christiansborg, Palatul Amalienborg, zona pietonala Stroget, parcul de distractii, muzeul in aer liber, planetariul Tycho Brahe.

Citeste si: National Geographic a realizat topul destinatiilor de vizitat in 2019. Este si Sibiul pe lista!

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri