Desi a existat o vreme in care anumite sporturi erau rezervate doar pentru cei instariti, in prezent, lucrurile s-au schimbat foarte mult. In realitate, sporturile sau activitatile recreationale practicate de cei bogati nu sunt chiar asa de diferite de cele practicate de restul lumii. Iata 3 sporturi populare in randul celor instariti:

1. Schiul

Schiul a fost intotdeauna un sport apreciat de cei bogati. Atat in trecut, cat si in prezent, schiul prezinta o atractie unica: acesta combina distractia coborarii pe partie cu atractia calatoriilor in strainatate. Dar cu toate ca putini oameni isi permit sa calatoreasca in alte tari pentru a schia, in prezent, majoritatea tarilor unde cade zapada au partii si statiuni de schi, vizitate atat de cei bogati, cat si de cei cu venituri mai modeste.

In mod surprinzator, schiul e unul dintre sporturile care au devenit mai scumpe odata cu timpul. Asta insa nu l-a oprit cu nimic sa creasca in popularitate. Ba din contra, popularitatea acestui sport a devenit motorul evolutiei sale. Pe masura ce numarul amatorilor de schi crestea, partiile se modernizau, conditiile se imbunatateau, iar zonele turistice din jurul lor se dezvoltau si preturile cresteau proportional.

In trecut, schiul nu costa aproape nimic, insa erai nevoit sa-ti legi schiurile cu sfoara de incaltaminte si sa urci pe jos pana in varful partiei, ca sa te poti bucura de aceasta experienta. In prezent, ai nevoie de imbracaminte adecvata, precum pantaloni de ski, ochelari, o geaca suficient de calduroasa si manusi. In plus, trebuie sa cumperi sau sa inchiriezi schiuri si sa platesti pentru urcari. Dar asta inseamna, totodata, si ca te bucuri de un confort sporit. E mult mai placut sa schiezi in pantaloni de schi decat in blugi, la fel cum e mult mai bine sa urci partia cu telescaunul decat pe jos.

2. Tenisul

Numit si sportul regilor, tenisul a fost intotdeauna un sport apreciat de potentatii vremurilor. Mai mult decat atat, detinerea unui teren de tenis, a devenit intr-o perioada un motiv de mandrie, intrucat costurile de constructie si intretinere erau foarte mari, facandu-le accesibile doar pentru cei instariti. Echipamentele precum rachetele, mingiile sau fileul erau, de asemenea, destul de scumpe, asa ca oamenii simpli nu-si permiteau sa practice acest sport.

In prezent insa, lucrurile s-au schimbat foarte mult. Acum poti merge la un complex sportiv, unde poti inchiria cu un pret rezonabil orice tip de teren vrei, fie ca preferi sa joci pe zgura, pe iarba sau pe hard. De asemenea, pretul echipamentelor a scazut si el. Mai mult decat atat, poti inchiria atat rachete, cat si mingi la preturi foarte mici, asa ca nu e nevoie nici macar sa investesti in racheta proprie, daca nu esti sigur ca vei juca foarte mult.

3. Golf

Golful este de departe sportul cel mai practicat in randul celor bogati. Conform Business Insider, peste 51% dintre cititorii lor instariti joaca golf in mod regulat, iar 45% dintre ei sunt membri a unor cluburi private. De asemenea, 37% dintre cei intervievati spun ca le place sa combine partidele lor de golf cu intalnirile de afaceri, impuscand astfel doi iepuri dintr-o lovitura.

Oamenii apreciaza golful pentru ca este un sport foarte diferit de oricare altul. Poate fi jucat ore intregi fara efort, ne permite sa petrecem timp in aer liber, sub soare, si este foarte distractiv. Cu toate ca golful este unul dintre cele mai costisitoare sporturi, asta nu inseamna ca trebuie sa fii un miliard ca sa te poti bucura de el. In Romania exista in prezent 9 terenuri de golf din care poti alege, iar preturile nu sunt atat de piperate pe cat ai putea crede. In plus, poti inchiria echipamentele de care ai nevoie, cum sunt crosele si mingile, asa ca nu e nevoie sa cheltuiesti prea mult la inceput.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri