Nu esti genul de turist care sa se relaxeze la piscina cu o carte si un cocktail alaturi? Poate esti, mai degraba, genul de turist caruia ii plac aventurile si care vrea sa fie mereu in actiune? Am selectat cateva destinatii de vacanta, aproape de casa, si am alcatuit o lista cu activitatile pe care le poti face ca sa scapi de plictiseala.

Aventura in Muntenegru

Foto: Shutterstock.com

Daca planuiesti o vacanta impreuna cu toata familia, Muntenegru ar putea fi una dintre optiuni. Sunt o multime de activitati pe care le puteti face: drumetii, ciclism, inot, rafting sau plimbari cu caiacul, scrie theguardian.com.

In Muntenegru, regiunile de munte sunt absolut spectaculoase, astfel ca daca vreti sa va cazati la una din pensiunile din zonele montane nu veti regreta alegerea facuta. In plus, veti fi aproape de toate zonele (parcuri montane, canioane, lacuri) in care va puteti practica hobby-urile.

Citeste si: Top 10 orase pe care sa le vizitezi in 2019, potrivit Lonely Planet

Ciclism in Balcani

Foto: Shutterstock.com

Dubrovnik, in Croatia, si Sarajevo, in Bosnia si Hertegovina, sunt doua destinatii perfecte pentru turistii pasionati de ciclism. Traseele se intind pe zeci de kilometri si sunt potrivite atat pentru ciclistii amatori, cat si pentru cei cu mai multa experienta. Peisajele sunt pitoresti, iar pe traseu turistii se pot opri sa viziteze obiectivele turistice.

Rafting si escalada in Muntii Apuseni

Foto: Shuuterstock.com

Poti sa ai parte de aventura la o aruncatura de bat! Cateva zile de vacanta in Muntii Apuseni sunt suficiente pentru a-ti incarca bateriile. Poti face o multime de activitati in functie de anotimp, de la drumetii pe munte, rafting, plimbari cu caiacul, escalada, pana la ski de tura sau ski fond. De asemenea, micii (sau marii) exploratori pot oricand sa viziteze pesterile din Muntii Apuseni deschise turistilor.

Calarie in Spania

Foto: Shuuterstock.com

Daca va ganditi la o vacanta in Spania, incercati sa iesiti din tipare si alegeti sa petreceti cateva zile in zona montana din Andaluzia. Muntii Sierra Nevada sunt absolut spectaculosi, iar cel mai bun mod de a cutreiera padurile de castani si pini de la baza lor este calare. Opriti-va la un picnic si admirati spectacolul naturii.

Surfing si yoga in Portugalia

Foto: Shutterstock.com

Turistii care vor sa combine sportul cu relaxarea pot alege o vacanta in Lagos unul dintre cele mai pitoresti orase din zona plajelor spectaculoase din Algarve. Cu siguranta veti avea parte de o vacanta de neuitat!

Citeste si: Calatoreste cu bani putini: Destinatii in care ar trebui sa mergi inainte sa devina prea scumpe

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri