Calatoriile sunt unele dintre cele mai frumoase experiente de viata. Insa, din pacate, multi oameni nu au timp sa plece in vacanta sau, pur si simplu, nu isi permit din punct de vedere financiar sa faca asta. Din fericire, televiziunile si platformele de streaming video produc si difuzeaza zeci de documentare despre calatorii care ne permit sa calatorim virtual din confortul canapelei.

In ultimii ani, turismul a devenit unul dintre cele mai dinamice si mai mari sectoare economice la nivel global. Apetenta oamenilor pentru vacante a fost bine exploatata de catre cei de la Netflix, care au lansat o multime de documentare despre calatorii. Aventuri in Pacific, calatorii cu autobuzul scolar in SUA, experiente culinare in diferite culturi sunt doar cateva dintre ele. Am selectat cateva documentare despre calatorii, lansate de Netflix in 2019.

Jack Whitehall: Travels with my father

Foto: Shutterstock.com

Jack Whitehall este un actor englez, cunoscut mai degraba pentru spectacolele de stand up comedy pe care le realizeaza. Recent, acesta a devenit vedeta Netflix dupa ce platforma a lansat documentarul "Jack Whitehall: Travels with my father".

Filmul prezinta aventurile prin care trec Jack si tatal sau, un tip elegant si manierat, in calatoria lor de un an in Asia de Sud-Est. Tatal si fiul formeaza un cuplu foarte simpatic si amuzant, iar aventurile prin Thailanda, Vietnam si Cambodgia le scot in evidenta personalitatile complet diferite.

Citeste si: Activitati pe care sa le faci in vacanta ca sa scapi de plictiseala

Dark Tourist

Foto: Shutterstock.com

Daca vrei sa vezi un documentar care sa te scoata din zona de confort, "Dark Tourist" cu siguranta va reusi sa faca asta. David Farrier este un producator de film din Noua Zeelanda care exploreaza fenomenul cunoscut sub numele de "turism negru". Asta inseamna vizitarea locurilor asociate cu moartea si suferinta.

David calatoreste in tot felul de destinatii macabre, de la paduri ale sinucigasilor, orase bantuite de fantome, pana la suburbii periculoase, zone distruse de accidente nucleare sau chiar locuri in care au trait criminali in serie.

Pedal the World

Foto: Shutterstock.com

Esti pregatit sa pedalezi in jurul lumii fara sa transpiri deloc? Atunci trebuie sa te alaturi neamtului Felix Starck in aventura lui de 20.000 de kilometri. Acesta si-a propus ca intr-un an de zile ca viziteze peste 20 de tari pe bicicleta. Calatoria tanarului este epuizanta, uneori periculoasa, insa este o reala sursa de inspiratie.

Anthony Bourdain: Parts Unknown

Foto: Shutterstock.com

Anthony Bourdain este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume. A murit in 2018, la 61 de ani, insa a lasat o mostenire greu de evaluat: carti culinare, show-uri in care a incercat sa schimbe mentalitatea oamenilor despre mancare, documentare in care exploreaza intr-un mod inedit diverse culturi.

In documentarul "Anthony Bourdain: Parts Unknown", pentru care a primit un premiu Emmy, acesta ii plimba pe spectatori in colturi de lume si culturi mai putin accesibile.

In calatoriile sale, Bourdain experimenteaza orice, fiind obsedat de gusturi si noi experiente culinare. Modul in care apreciaza fiecare cultura si fiecare fel de mancare il face sa fie o adevarata si reala sursa de inspiratie.

Conan without borders

Foto: Shutterstock.com

Cei care il stiu pe Conan O’Brien doar din rolul de prezentator de emisiune, pot acum sa il urmareasca si intr-o alta ipostaza, in documentarul "Conan without borders". In film, Conan apare in tot felul de situatii amuzante: artist pop in Coreea de Sud, dansator de rumba in Cuba, actor de telenovele in Mexic, actor intr-un film italian, participant la un ritual evreiesc.

Citeste si: TOP 10 cele mai scumpe orase din lume in 2019

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri