Tot mai multi turisti (romani si straini) descopera Bucurestiul ca destinatie de city-break. Acestia sunt atrasi de istoria orasului, de arhitectura cladirilor interbelice, de efervescenta de pe strazile din Centrul Vechi, dar si de gastronomia traditionala. Chiar daca a devenit una dintre cele mai aglomerate metropole din lume, Bucurestiul ramane un oras cu un farmec aparte, care are o multime de lucruri interesante de aratat.

Neglijat de turistii romani, Bucurestiul este vizitat in fiecare an de mii de straini din toate colturile lumii. Acestia sunt atrasi de trecutul comunist, de legendele urbane, de siturile arhitecturale si de cultura locului, dar si de atmosfera cosmopolita. Iata cateva lucruri de facut in Bucuresti, care te vor face sa vezi orasul cu alti ochi.

Shopping

Foto: Pixabay.com

In ultimii ani, in Bucuresti, mall-urile si centrele comerciale au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Nu doar romanii sunt mari amatori de shopping, dar si strainii. Unii dintre ei, pasionati de branduri exclusiviste, vin in Bucuresti special pentru cumparaturi.

Vizita in Centrul Vechi

Foto: Pixabay.com

Toti turistii care ajung in Bucuresti sunt atrasi ca un magnet de centrul istoric, pe care autoritatile locale au inceput sa il renoveze putin cat putin. Insa, chiar si asa, cu stradute si cladiri macinate de timp, "buricul targului" spune o poveste vizitatorilor curiosi.

Cele mai multe atractii si obiective turistice din Bucuresti sunt in zona centrala, asa ca, la orice pas, vizitatorii vor descoperi un muzeu, o cladire istorica sau o artera cu cafenele si restaurante unde pot face un popas.

Obiective si atractii turistice in Bucuresti: Palatul Parlamentului, Curtea domneasca, construita in secolul XV-lea de Vlad Tepes, Biserica Sfantul Anton, cel mai vechi lacas de cult din Bucuresti, Casa Melik, Ateneul Roman, Opera Romana, Calea Victoriei, Muzeul National de Istorie, Muzeul Municipiului Bucuresti, Cladirea CEC, Palatul Telefoanelor, Teatrul National, una dintre cele mai frumoase cladiri din capitala.

Muzeul Satului din Bucuresti

Foto: Pixabay.com

Am lasat intentionat Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, deoparte, pentru ca este una dintre cele mai importante institutii de arta din tara, un obiectiv turistic pentru care ar merita sa va rezervati o zi intreaga. Este locul in care orice turist, roman sau strain, va lua contact cu spiritul autentic romanesc. Muzeul adaposteste colectii de mii de obiecte din lemn, ceramica, porturi popular si tesaturi. Tot timpul anului, institutia gazduieste expozitii si ateliere de creativitate.

Parcuri si gradini

Foto: Pixabay.com

Herastrau este cel mai mare parc din Bucuresti, un loc perfect pentru turistii care vor sa stea in mijlocul naturii. Principalele atractii ale parcului sunt teatrul de vara, pavilioanele de expozitii, cluburile nautice si de sport, cafenelele, cluburile si restaurantele. Parcul Herastrau cuprinde zona Expo Flora, Insula Trandafirilor, Insula Plopilor si Gradina Japoneza.

Tot in inima orasului se afla si Parcul Cismigiu, cea mea veche gradina publica din Bucuresti. Parcul Cismigiu are mai multe atractii: gradina de trandafiri, rondul roman, foisorul Fanfarei, lacul unde vara se pot face plimbari cu barca, iar iarna se transforma in patinoar, coltul sahistilor, izvorul lui Eminescu.

Alte parcuri si gradini in care turistii se pot relaxa in aer liber: Gradina Botanica, Parcul Kiseleff, Parcul Carol, Parcul Tineretului, Parcul Eroilor, Parcul Alexandru Ioan Cuza, cunoscut si ca Parcul Titan sau IOR, Parcul Moghioros, Parcul Circului.

Galerii de arta moderna

Foto: Pixabay.com

In ultimii ani, in Bucuresti s-au deschis mai multe spatii si ateliere creative destinate promovarii artisilor si artei romanesti contemporane. Iar artistii romani, reusesc prin creatiile lor, sa promoveze Romania la targurile internationale.

Mai mult decat atat, arta moderna a reusit, in ultimii ani, sa transforme Bucurestiul dintr-un oras anost, bocat in trecut, intr-o metropola efervescenta, moderna, care gazduieste concerte si spectacole, expozitii si festivaluri de arta cunoste in intreaga Europa.

Citeste si: Sfideaza legile concediului cu o vacanta in Bucuresti. Dimineata sari cu parasuta, iar la pranz mergi la muzeu

Sursa foto: Shutterstock / Creative Lab

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri