Chiar daca suntem in plin sezon de raceala si gripa, erai increzator ca de data aceasta virusurile nu se vor lipi de tine si ca nu va trebui sa te lupti cu tusea, nasul infundat, durerea de cap si febra cum au facut multi dintre colegii tai pana acum. Doar ca deodata ai simtit ca ceva te gadila in gat, vocea s-a schimbat putin, iar seara cand ai ajuns acasa primul zgomot provocat de tusea seaca i-a facut pe ai tai sa te intrebe repede: “Ai racit cumva?”.

Te-ai uitat imediat sa vezi daca ai in casa stoc de servetele, ceaiuri, lamaie si te-ai bagat in pat sperand ca pana a doua sa te simti mai bine. Ai dormit insa putin din cauza tusei care, intre timp, s-a transformat din seaca in productiva. Firesc, de altfel, pentru ca, pe masura ce raceala avanseaza, se produce o cantitate mai mare de mucus. Aceasta este cea care blocheaza caile respiratorii, ingreunand respiratia.

Iata cateva recomandari pe care le poti urma cand tusea nu te lasa sa faci nimic:

– Evita sa iriti tractul respirator prin expunere la fum, praf, gaze si aer uscat sau prea rece.
– Pastreaza camerele bine ventilate si foloseste un dispozitiv de umidificare a aerului pentru a preveni uscarea tractului respirator.
– Odihneste-te suficient si evita stresul care nu este necesar pentru a ajuta corpul sa lupte cu boala si pentru a scapa de episoadele de tuse.
– Asigura-ti necesarul de vitamine si minerale direct din hrana si lichide. Consuma in acest sens multe fructe si legume care sunt usor de digerat si pline de substante nutritive.
– Daca tusea ta este productiva, tratamentul complet implica un: mucolitic/expectorant pentru cresterea secretiei de mucus, un antiinflamator pentru bronhiola inflamata, un antispastic pentru combaterea spasmelor si un antiviral/antibacterian pentru a actiona impotriva tuturor virusilor care conduc la aparitia simptomelor. Imunotus Forte are atat actiune mucolitica, cat si expectoranta datorita acetilcisteinei naturale, cimbrului si florilor de soc din compozitie.

De asemenea, pentru ca organismul tau sa treaca mai usor peste acest episod de raceala este bine sa mentii sistemul imunitar puternic, iar Imunotus Forte te ajuta datorita vitaminei C si extractului standardizat din fructe de soc, care are si proprietati antivirale.

Ca sa treci usor peste episoadele de tuse, bea 1 plic de Imunotus Forte pe zi. Are efect inca dupa prima zi de administrare si… un gust bun.

Afla mai multe pe stopraceala.ro si pe pagina de Facebook Laboratoarele Fiterman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri