Daca nu ti-ai facut incat planuri pentru concediul de vara, iti recomandam sa iti faci incalzirea cu un city break aproape de casa, ieftin si relaxant, suficient cat sa te introduca in atmosfera de vacanta. Iata cateva destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi vara aceasta.

Italia este o destinatie care are de toate: istorie, cultura, stil, arhitectura, gastronomie, viata de noapte. Niciun oras italian nu si-a dezamagit vizitatorii, asa ca indiferent de alegerea pe care o vei face, asteptarile iti vor fi depasit. Daca vrei sa fii sigur ca nu ratezi o experienta in stil italian, iata cateva recomanda cu cele mai frumoase orase pe care sa le vizitezi.

Florenta

Foto: Shutterstock.com

Florenta este capitala regiunii Toscana si a provinciei Florenta. Orasul, traversat de raul Arno, este cunoscut pentru istoria si importanta sa in Evul Mediu si in Renastere, in special pentru arta si arhitectura sa, scrie wikipedia.org.

Centrul istoric al Florentei atrage anual milioane de turisti si a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial in 1982. Florenta este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din lume, iar mostenirea istorica si culturala isi pastreaza si astazi impactul major in lume.

Florenta are o multime de obiective deschise turistilor: piete elegante, palate renascentiste, academii, parcuri, gradini, biserici, manastiri, muzee, galerii de arta si ateliere.

Lunile de vara sunt cele mai aglomerate in Florenta, asa ca daca vrei sa explorezi orasul intr-o perioada mai linisita, recomandarea este sa alegi lunile de la inceputul sau de la sfarsitul anului.

Citeste si: Vacanta in Turcia: Cele mai frumoase plaje in care sa mergi vara asta

Parma

Foto: Shutterstock.com

Parma este un oras din regiunea Emilia-Romagna, sinonim cu natura, arta si istoria. Gastronomia este un element care si-a pus amprenta asupra acestei regiuni, asa ca odata ajuns in Parma nu trebuie sa ratezi niciuna din specialitatile pe care localnicii le gatesc dupa retete transmiste din generatie in generatie.

Spre deosebire de Florenta, Parma este un oras modest, mult mai linistit, care trebuie descoperit pas cu pas. Obiectivele care atrag turistii sunt catedrala si cetatea din Parma, castelul Torrechiara, Palatul Ducal, Castello dei Burattini, Teatrul Farnese, Gradina Botanica.

Bologna

Foto: Shutterstock.com

Bologna este capitala regiunii Emilia Romagna, un oras divers, unde elementele vechi le completeaza perfect pe cele moderne. O parte a orasului este proaspat si sofisticat, unde turistii au acces la restaurante de fine dinning, teatre regale si galerii de arta. Cealalta parte este dominata de Universitatea din Bologna, cea mai veche din lume, unde se afla sediile mai multor facultati. In aceasta parte de orasului, cartierele sunt inghesuite, autentice, iar turistii se pot bucura de experiente gastronmice in restaurante detinute de localnici, mostenite din generatie in generatie.

Palermo

Foto: Shutterstock.com

Palermo este capitala regiunii Sicilia, cunoscuta pentru arhitectura sa, istorie, cultura si gastronomie. Palermo este un oras zgomotos, agitat si imprevizibil, care ii tine pe turisti activati si in permanenta miscare. Palermo nu este o destinatie pentru cei care vor sa se relaxeze intr-un oras linistit si asezat.

Strazile haotice, pietele aglomerate, in care pare ca nu exista nicio regula, cladirile de toate formele si culorile ii introduc pe turisti in atmosfera autentica a orasului, insa totul se transforma atunci cand calatorii intra in restaurantele modeste detinute de localnici. Acolo nu doar experienta gastronomica este inedita, ci si contactul cu oamenii, care sunt la fel de fascinanti precum orasul in care locuiesc.

Citeste si: Din Africa de Sud pana in Patagonia: TOP 30 destinatii de vacanta pentru Millennials

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri