Sezonul de fotbal european al cluburilor va atinge punctul culminant astazi, odata cu finala Ligii Campionilor intre doua echipe englezesti: Tottenham Hotspur si Liverpool. Meciul se joaca pe stadionul “Wanda Metropolitano” din Madrid, incepand cu ora 22.00, ora Romaniei. Iata cateva pariuri interesante, puse la dispozitie de bilete-pariuri.ro

Tottenham se afla pentru prima data in finala Ligii Campionilor, in timp ce Liverpool lupta pentru cel de-al saselea trofeu din istoria clubului.

Echipe de aproape 2 miliarde de euro

Echipa care se va impune va castiga peste 75 de milioane de euro, o suma “modica”, daca luam in considerare bugetele echipelor si valoarea cluburilor europene de top – valoarea lotului lui Liverpool este estimata la peste 950 de milioane de euro, iar cea a lui Tottenham ajunge la peste 835 de milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.

Alte cifre:

  • Venituri sezonul 2017/2018 – Spurs 379 de milioane de lire sterline; Liverpool 455 de milioane de lire sterline
  • Profit sezonul 2017/2018 – Spurs 138,9 milioane de lire sterline; Liverpool – 125, 1 de milioane de lire sterline
  • Cheltuilei estimative cu salariile jucatorilor: Spurs 148 milioane de lire sterline, Liverpool – 264 de milioane de lire sterline

Asadar, ambele echipe au jucatori capabili sa incline balanta intr-o parte sau cealalta, datorita fundasilor puternici, a mijlocasilor cu viziune si a atacantilor care isi doresc sa marcheze.

Drumul pana aici

Liverpool a terminat a doua, dupa francezii de la PSG in grupa C, Apoi, a depasit pe rand echipe de renume din Europa - Bayern Munchen, Porto si Barcelona, in fazele eliminatorii ale competitiei.

Tot de pe locul doi in grupa s-au calificat si cei de la Spurs, terminand in spatele catalanilor de la FC Barcelona. In meciurile eliminatorii, Tottenham a trecut de Borussia Dortmund, Manchester City si Ajax Amsterdam.

Al doilea duel european dintre Tottenham Hotspur si Liverpool

O singura data s-a mai intamplat ca doua echipe din Premier League sa dispute finala Ligii Campionilor: in 2008, Manchester United s-a impus in fata lui Chelsea, dupa loviturile de departajare (6-5), pe arena Lujniki, din Moscova.

Cele doua echipe s-au mai intalnit, totusi, intr-o competitie europeana. Se intampla in 1973, in semifinala Cupei UEFA, cand Spurs era campioana in exercitiu. Liverpool a castigat semifinala pentru ca a inscris mai multe goluri in deplasare (a fost 1-0 la Liverpool si 2-1, pentru Spurs, la Tottenham).

Ce spun casele de pariuri

Liverpool porneste ca favorita in finala Ligii Campionilor, aceasta avand o cota de 1.95 pentru o victorie in timpul regulamentar, si de 1.50 pentru a castiga trofeul.

Liverpool este una dintre cele mai de succes echipe din istoria Ligii Campionilor, cu 8 finale jucate si 5 castigate. Ultimul trofeu european a fost obtinut in 2005.

Cine va oficia meciul

  • Arbitru de centru: Damir Skomina (Slovenia)
  • Asistenti: Jure Praprotnik, Robert Vukan (ambii din Slovenia)
  • Cel de-al patrulea oficial: Antonio Mateu Lahoz (Spania)
  • Arbitru video: Danny Makkelie (Olanda)
  • Asistenti VAR: Pol van Boekel (Olanda), Felix Zwayer (Germania)
  • Offside VAR: Mark Borsch (Germania)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri