Esti constient ca ceea ce faci acum are impact pe termen lung si iti doresti sa contribui pe cat se poate la un mediu curat pentru copiii tai. Poate nu ai cum sa influentezi ritmul incalzirii globale, dar exista cateva lucruri pe care le poti face pentru afacera ta, care pot face diferenta intr-o lume din ce in ce mai constienta de efectele necrutatoare ale indiferentei si neglijentei fata de mediu.

Din ce in ce mai multe afaceri reusesc sa fie eco friendly, facand transformari in felul in care aleg sa isi foloseasca resursele, asa ca ti-am facut o lista cu cateva lucruri pe care le poti face pentru a te alinia acestui trend.

Economiseste energia

Consumul de energie reprezinta una dintre cele mai mari cheltuieli in orice tip de afacere. Utilizarea energiei electrice este un factor important pentru orice afacere, dar si unul dintre cei care contribuie la poluare, din cauza emisiilor produse de tot ce functioneaza pe baza de electricitate. Astfel, reducerea si conservarea energiei poate avea un impact pozitiv asupra mediului si, de asemenea, poate fi o modalitate eficienta de reducere a bugetului pentru energie electrica.

Conservarea energiei se poate face in mai multe moduri simple, de la alegerea unui sistem de iluminare inteligent, la oprirea luminilor in salile de sedinta si alte incaperi care nu sunt folosite intotdeauna. De asemenea, poti dezactiva dispozitivele precum imprimantele si monitoarele de computer, daca nu sunt utilizate.

Redu cantitatea de hartie pe care o folosesti

Un mediu de lucru fara hartie este unul dintre cei mai populari pasi spre o afacere verde. Reducand cantitatea de hartie consumata poti salva nu doar copacii, ci si energia folosita de la imprimare la fabricarea ei, dar si consumul de apa necesar producerii de celuloza. De asemenea, vei face si economie la buget, pentru ca, indiferent daca realizezi sau nu, o suma importanta merge lunar pe consumabile, printre care un loc important il ocupa hartia.
De asemenea, poti incepe sa investesti in materiale biodegradabile de birou, cum ar fi detergentii, cosurile de gunoi si rechizitele de birou. Daca renunti la hartie, poti trece la un proces de lucru mai automatizat si generat de computer, care poate avea un impact pozitiv asupra afacerii tale.

Implementeaza un sistem de colectare selectiva a deseurilor

Gestionarea deseurilor este un mare ajutor pentru afacerea ta si pentru mediul inconjurator. Pune recipientele de gunoi cu etichete pentru gunoaiele biodegradabile, ne-biodegradabile si reciclabile pe care sa le foloseasca toti angajatii. Acest lucru este util pentru afacere, deoarece permite recuperarea de materialele reciclabile, care pot reduce cheltuielile.

Investeste in instruire si comunicare pentru gestionarea deseurilor si segregarea acestora, astfel incat angajatii tai sa fie constienti de implicatiile pe care o astfel de actiune le poate avea pe termen lung. Astfel, nu doar ca le vei crea un obicei care poate contribui la o mai buna calitate a vietii, ci ii vei convinge sa aleaga aceasta varianta si acasa, marind aastfel contributia la un mediu mai curat

Inlocuieste aparatura de birou veche

Fie ca este vorba despre laptopuri sau frigiderul din bucatarie, aparatura de birou veche are un consum de energie adesea semnificativ mai mare decat una mai noua, adesea realizatata tinand cont de standardele de mediu.

Desi va insemna o noua investitie pe care ai senzatia ca nu ti-o permiti, efectele acestei actualizari pot fi de fapt benefice, cum ar fi reducerea consumului de energie electrica, dar si instrumente de lucru mai rapide si mai eficiente, care pot creste productivitatea siiti vor dezvolta afacerea.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri