De multe ori, un nivel ridicat de confort este sinonim cu o investitie financiara pe masura, indiferent ca este vorba despre o vacanta, o masina sau o locuinta. O suma mai mare de bani investita intr-un serviciu sau intr-un produs ar trebui sa garanteze si o calitate superioara a acestora, comparativ cu alte servicii sau produse mai ieftine.

In ceea ce priveste locuinta, alegerile cu privire la amenajare le face insusi proprietarul, asa ca el decide cat vrea sa investeasca pentru confortul propriu. Sunt insa si unele aspecte pentru care merita sa platesti mai mult atunci cand vrei sa iti imbunatatesti locuinta sau cand iti cumperi una noua.

1. Instalatii sanitare de calitate

Cei care au avut probleme in trecut cu caloriferele, robinetele sau alte astfel de obiecte au realizat ca sunt foarte importante materialul din care sunt confectionate si nivelul de rezistenta in timp al acestuia. Toate obiectele se pot defecta la un moment dat si niciunul nu are garantie pe viata, dar, daca vrei sa ajungi cat mai tarziu sa le repari, alege sa investesti in instalatii sanitare de calitate pentru locuinta ta. Defectarea unei tevi sau a unui calorifer poate crea un mare disconfort in casa si iti poate intrerupe activitatea normala. Pe langa faptul ca poti ramane fara apa sau fara caldura, va trebui sa chemi o persoana specializata care sa rezolve problema si astfel vei pierde timp pretios. Alege instalatii rezistente pe care sa nu fii nevoit sa le repari la scurt timp dupa montare.

2. Electrocasnice

Un televizor la care sa poti conecta telefonul, un frigider cu dozator de apa sau un aspirator care are si functie de spalare a covorului sunt doar cateva dintre electrocasnicele moderne care iti pot face viata mai simpla. Acestea au preturi mai ridicate decat electrocasnicele clasice, dar diferenta de pret se justifica prin numeroasele functii pe care le au si de care vei beneficia de fiecare data cand le folosesti. Investitia in aceste obiecte se justifica pentru ca iti ofera avantaje pe care nu le regasesti la acelea cu preturi mai mici si pentru ca aceste electrocasnice reusesc sa faca mai mult decat simpla functie pentru care au fost create initial. Nivelul de confort din locuinta ta depinde si de obiectele de uz zilnic cu care este dotata.

3. Izolare termica

O locuinta fara izolare termica pierde, in timpul iernii, o cantitate semnificativa din caldura produsa in interior. Aceeasi locuinta are un comportament similar in timpul verii, dar in acest caz pierderile sunt de aer rece, daca in interior functioneaza un aparat de aer conditionat. Izolarea termica impiedica insa aceste pierderi si ajuta la imbunatatirea stilului de viata din locuinta ta. Aceasta investitie are efecte pe termen foarte lung si pe tot parcursul anului, deoarece isi gaseste utilitatea indiferent de anotimp. Chiar daca ai un apartament mare sau o casa spatioasa si izolarea termica este costisitoare, investitia va fi recuperata in timp prin reducerea consumului de energie.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri