Telefoanele inteligente au redefinit ceea ce insemna munca de acasa. Pe masura ce lucrul in afara biroului devine din ce in ce mai popular, tehnologia le permite angajatilor sa schimbe modul deja traditional de a munci de acasa, adica din fata unui monitor de la masa de lucru din propria casa, cu un telefon sau o tableta in apropiere. Multe joburi, astazi, nu mai presupun un spatiu de lucru dedicat sau nici macar un computer. De fapt, in prezent, poti sa castigi bani doar folosindu-te de un smartphone.

Iata cateva joburi in care ai nevoie doar de un telefon inteligent:

Operator suport tehnic

Pentru acest job trebuie sa ai experienta in lucrul cu diverse tipuri de software si hardware. Daca ai mai lucrat anterior in domeniul IT, pe aceste segment, cu siguranta poti obtine un job in care sa asiguri suport tehnic in cadrul unei companii, iar tot ce ai nevoie pentru ca acest lucru sa se intample este un smartphone. Sigur, si un computer te-ar putea ajuta, scrie Business Insider.

Meditator de limbi straine

Pe piata sunt disponibile o multime de programe pe care le poti folosi pentru a intra in contact cu cei care incearca sa invete o limba straina. Trebuie doar ca tu sa stapanesti limba si sa o vorbesti la nivel nativ si sa ai un telefon mobil pentru a te conecte cu viitorii tai “elevi”. Iata un job pe care il poti face oriunde, chiar de pe propria canapea.

Tester de aplicatii

Deja esti cu telefonul in mana intreaga zi, asa ca de ce sa nu il folosesti pentru a testa aplicatii si sa oferi feedback dezvoltatorilor. In acest fel, iti aduci aportul la imbunatatirea unor aplicatii si poti castiga un venit. O platforma pe care o poti folosi pentru a intra in randul celor care testeaza aplicatii este AppNana.

Sofer Uber

Daca ai o masina buna si un telefon inteligent, iar condusul prin aglomeratie nu iti pune probleme, poti sa iti asiguri existenta lucrand ca sofer de transport alternativ. Tot ce trebuie sa faci este sa iti descarci una dintre aplicatiile care iti vor aduce clienti, precum Uber, Bolt sau Clever.

Influencer social media

Daca iti doresti sa devii influencer, trebuie sa stii ca nu este musai sa fii un actor faimos sau vreun star TV, si nici macar sa fii dornic sa iti faci sute de selfie-uri mai mult sau mai putin scandaloase pentru a convinge companiile sa te plateasca.

In prezent, tot mai multe branduri renunta la influencerii cunoscuti, care au zeci si sute de mii de followers si sunt in cautare de asa-numitii “micro-influenceri” sau chiar ”nano-influenceri”. Acestia din urma pot avea doar cateva sute de urmaritori, dar care se bucura de increderea totala a grupului lor din social media.

Operator marketing

Daca vrei sa castigi un venit complementar, poti opta pentru un job de operator marketing. Aceasta pozitie presupune sa derulezi la telefon studii pentru produse si servicii din diverse domenii sau, de ce nu, chiar pentru mediul politic.

Participarea la studii de piata online

Tot in completarea venitului pe care il ai, poti alege sa raspunzi online la studii de piata. Chiar daca nu iti va aduce un salariu intreg, sunt bani in plus pe care ii bagi in buzunar, iar tot ce ai nevoie este un telefon inteligent si timp liber, desigur.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri