Sezonul taberelor scolare este in plina desfasurare, iar interesul pentru acestea se afla pe o panta ascendenta in ultimii ani. Firesc se nasc mai multe intrebari, dar uneori nu sunt puse in ordinea corecta. De ce sa trimit copilul in tabara? S-a raspuns pe larg si este evident ca taberele specializate pentru o anumita activitate sunt mult mai folositoare. Ce sa-i pun in bagaj? De cele mai multe ori copilul este incarcat mai mult decat trebuie. Cu cine sa-l trimit? Aceasta este o intrebare care s-a pus mai putin, desi ar trebui sa fie prima. Daca nu imprumutam masina oricui, nu oferim cheile de la casa unui strain, atunci este clar ca, mai ales, in ceea ce priveste vacanta copilului atentia trebuie sa fie la cele mai ridicate cote.

Alegerea furnizorului de tabere in strainatate

Pentru a ajunge la un partener serios este bine sa fie urmati cativa pasi simpli pentru a evita durerile de cap ulterioare, spun specialistii IntegralEdu. Primul pas, important si simplu de facut, cautarea pe internet. Exista o oferta si un ofertant. Aflam astfel cine este, cat de prezent este in mediul online, care sunt parerile celor care au colaborat cu respectivul, ce nemultumiri exista, daca exista.

De asemenea, este foarte important de aflat de cat timp organizeaza tabere institutia respectiva. O companie care se afla de mai multi ani pe piata ofera un plus de incredere. Cine sunt partenerii acesteia, de asemenea reprezinta o chestiune foarte importanta. Dupa ce informatiile se acumuleaza se poate face inclusiv o comparatie cu alte oferte, iar abia apoi este cazul sa facem pasul urmator, contactarea organizatorului. Viteza de raspuns reprezinta un alt indicator important, cate amanunte ofera, ce sfaturi. O tabara focusata pentru o anumita activitate, mai ales in zona educationala, nu poate fi organizata de oricine, si aici trebuie atentie sporita. Cel mai indicat ar fi pentru parinte ca, impreuna cu copilul, sa aleaga o astfel de tabara, pentru ca acest tip combina cel mai eficient activitatile recreative cu cele de invatare, fie ca vorbim de limbi straine sau alte materii. In final, dupa ce este aleasa tabara si dupa ce am primit toate asigurarile necesare, datele contractului trebuiesc parcurse cu atentie, pentru a fi evitata orice capcana sau nemultumire ulterioara.

Dupa ce am lamurit aceasta chestiune trecem la urmatorul pas, al pregatirii copilului.

Pregatirea pentru o tabara educationala

Pregatirea pentru plecarea copilului intr-o tabara educationala in strainatate implica un grad ridicat de emotii. Cu siguranta, o experienta ca aceasta contribuie mult la dezvoltarea copilului, pe toate planurile. Se va intoarce mai independent, mai sigur pe el, cu orizonturile larg deschise si cu multa lejeritate in utilizarea limbii straine studiate, multi prieteni noi si cu foarte multe povesti.

Ca totul sa mearga struna, un consultant educational ramane alaturi de parinti pe intreg parcursul taberei, fiind alaturi pentru orice situatie si punand la dispozitie un contact pentru urgente, disponibil 24/7. In plus, fiecare familie trebuie sa primeasca un ghid cu sfaturi, care are la baza experienta acumulata de-a lungul anilor de catre organizator in relatia cu parintii, copiii si institutiile cu care colaboreaza.

Cum raspund specialistii la intrebarile parintilor

Copilul meu va fi in siguranta acolo unde va merge?

Siguranta copilului trebuie pusa mai presus de orice. Regulile de calatorie in cazul minorilor care parasesc singuri teritoriul Romaniei sunt foarte clar stabilite, acestia fiind insotiti pe toata durata calatoriei, de la check-in, pana la punctul de intalnire cu persoana responsabila de efectuarea transferului de la aeroport la campus/familia gazda (inclusiv pe perioada escalelor, daca este cazul).

Toata calatoria este programata din timp, iar un consultant educational alocat are toate informatiile necesare si va poate descrie detaliat cum va decurge aceasta. In campusuri si scoli exista personal responsabil de bunastarea copiilor pe perioada activitatilor si excursiilor si de bunul mers al lucrurilor.

Ce sa adaug in bagajul copilului meu?
Tendinta este ca parintii sa isi imagineze toate scenariile posibile de vreme, de imprejurari, si sa faca bagajul in consecinta. Insa, pentru a fi usor de transportat si gestionat de catre copil, este bine sa fie urmate indicatiile organizatorului din ghidul elaborat de acesta, oferit de organizator, impreuna cu kit-ul de calatorie (bilete de avion, documente necesare pentru perioada calatoriei, contacte necesare in caz de orice). Un lucru esential de adaugat in bagaj este o lista cu tot ce contine bagajul.

Cum se va desfasura calatoria?
In general, inainte de plecare, sunt organizate instructaje de grup (travel kit meetings) in birourile organizatorului. Consultantii educationali vor clarifica toate aspectele cu privire la calatorie si desfasurarea taberei.

Ce se intampla in cazul in care copilului i se face dor de parinti?
Tuturor copiilor li se face dor de parinti si isi manifesta dorul mai ales in primele zile ale unei tabere. Totul pana se integreaza, isi fac prieteni si ajung sa se implice cu totul in activitatile desfasurate. Consultantii IntegralEdu au observat ca frecventa apelurilor telefonice ale copiilor catre parinti scade semnificativ pe parcursul taberei, iar acesta este un semn bun intotdeauna.

Desigur intrebarile sunt multe, dar foarte multe raspunsuri se gasesc in ghidul Sfaturi pentru parinti, pe care organizatorul ar trebui sa il ofere tuturor parintilor ai caror copii pleaca intr-o tabara in strainatate. Aceste ghiduri contin inclusiv informatii practice si punctuale cu privire la continutul bagajului, bani si valori, experienta calatoriei, desfasurarea taberei, dar si despre mersul lucrurilor in campus si familie gazda, reguli interne, comunicarea cu familia, informatii de ordin medical si multe altele.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri