Vara inseamna concediu, plaja, mare, soare, leneveala in hamac sau pe sezlong. In tara sau in strainatate, turistii iau cu asalt statiunile cu iesire la mare, unde se relaxeaza alaturi de familie sau prieteni. Daca nu ti-ai facut inca planuri de vacanta, dar nici nu vrei sa mergi pe plajele supraaaglomerate din Grecia sau Turcia, avem cateva sugestii de locuri mai putin cunoscute, dar spectaculoase.

Cesme, Turcia

Cesme este un oras din Turcia situat destul de aproape de insula greceasca Chios. Fiind la granita dintre Turcia si Grecia, Cesme pastreaza elemente din ambele culturi.

Foto: Shutterstock.com

Situat pe tarmul Marii Egee, Cresme este considerata una dintre cele mai frumoase peninsule din Turcia. Statiunea este vizitata in special pentru plajele cu nisip fin si apa curata, dar si pentru ca este un loc ideal in care turistii pot practica sporturi de apa.

Cele mai frumoase plaje din Cesme sunt Ilıca, Pirlanta, Altinkum, Mavi Koy, Boyalik si Ayayorgi Koyu.

In timpul zilei, Cesme este un oras linistit, relaxat, insa seara atmosfera se transforma odata cu petrecerile care se organizeaza, unele dintre ele, chiar si plaja.

Citeste si: Vacanta in Bulgaria: cele mai populare, dar si cele mai izolate plaje de pe litoralul Marii Negre

Insula Manshausen, Norvegia

Atunci cand zici Norvegia, te gandesti la temperaturi scazute, izvoare termale, la munti cu creste inzapezite si la oameni infofoliti cu nasul si obrajii rosi. E greu sa asociezi Norvegia cu imaginea unei destinatii cu plaja si soare. Insa insula Manshausen este un loc in care turistii se duc sa leneveasca la soare, in timp ce se bucura de un peisaj splendid - formatiuni stancoase care par ca se ridica direct din mare.

Foto: Shutterstock.com

Insula Manshausen este un loc unic printre destinatiile de vacanta la plaja. Semisalbatica, dar moderna, cu toate facilitatile pentru turisti, cu un peisaj exceptional si localnici ospitalieri, insula Manshausen este un loc care rastoarna toate stereotipurile.

Procida, Italia

Procida este o insula mica din Golful Napoli, mai putin cunoscuta turistilor. Pentru cei care ajung in Napoli, Procida este locul perfect in care sa te retragi pentru cateva ore de liniste si relaxare, departe de aglomeratia urbana.

Foto: Shutterstock.com

Nefiind o destinatie neaparat turistica, insula nu este aglomerata, asa ca daca vreti sa luati o pauza de la plaja, puteti sa va plimbati printre casutele mici si colorate, cu o arhitectura autentica. Localnicii sunt foarte prietenosi, dornici sa interactioneze cu turistii.

Pauza de masa o puteti lua in micile restaurante detinute de familiile de pescari, unde turistii pot gusta din mancarurile proaspete, traditionale.

Balos, Creta

Balos este una dintre cele mai frumoase si vizitate plaje din Creta. Plaja se afla la circa 45 de kilometri de orasul Chania si se ajunge usor cu masina. Turistii care vor sa se bucure de o experienta unica, pot alege sa ajunga in laguna cu barca. Turistii (mai) norocosi pot fi insotiti pana la destinatie de catre delfini.

Foto: Shutterstock.com

Peisajul este unul de poveste, ape de cristal in culori exotice, plaja cu nisip alb, fauna si flora salbatica. Apa linistita a lagunei este perfecta pentru inot, insa putin mai departe de stanci, apa este ceva mai rece, numai buna pentru pasionatii de snorkeling.

Seurasaari, Finlanda

Foto: Shutterstock.com

Seurasaari este o insula in Helsinki, Finlanda. In timpul verii, plaja devina aproape neincapatoare pentru turistii care cauta un loc in care sa se relaxeze la soare. Spre deosebire de plajele din Grecia sau Turcia, plajele din Finlanda sunt mai inguste, inconjurate de stanci si paduri, iar apa nu are culorile exotice ale celor din sudul Europei.

Finlanda pastreaza de doi ani titlul de cea mai fericita tara din lume, asa ca cine nu ar vrea sa afla secretul unei vieti fericite?

Citeste si: Cele mai frumoase plaje din Europa, recomandate de TripAdvisor

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri