HSBC, una dintre cele mai mari banci din lume, a intrebat peste 18.000 de expati din 163 de tari, care este locul in care le-ar placea cel mai mult sa locuiasca, care sa le ofere cele mai bune oportunitati de cariera si cel mai sigur mediu in care sa-si intemeieze o familie.

Multi oameni viseaza sa se mute intr-o tara straina in speranta ca vor putea incepe o noua viata (mai buna), ca vor gasi oportunitati de cariera mai diverse si mai bine platite sau, pur si simplu, ca vor trai intr-un mediu mai sanatos din toate punctele de vedere. Multi viseaza, insa putini au idee care este tara care le poate oferi ceea ce isi doresc.

10. Vietnam

Foto: Pixabay

Expatii care ajung in Vietnam spun ca le-a fost relativ usor sa se integreze, cu atat mai mult cu cat localnicii i-au ajutat sa se simta bine veniti si in siguranta, potrivit businessinsider.com.

Intr-un top mondial, Vietnam a fost clasat pe pozitia 14 la capitolul perspective de cariera, satisfactia cu locul de munca si echilibrul intre munca si viata personala, potrivit unui studiu InterNations.

Expatii au declarat ca sunt mai putini multumiti de calitatea transportului in comun si s-au plans de posibilitatile reduse de petrecere a timpului liber.

9. Emiratele Arabe Unite

Foto: Shutterstock.com

Emiratele Arabe Unite sunt renumite pentru faptul ca cetatenii nu platesc taxe si impozite. Abia in 2018, EAU au introdus pentru prima data TVA (5%), care se aplica bunurilor si serviciilor.

Cei mai multi expati au declarat pentru HSBC ca veniturile lor au crescut considerabil odata ce s-au mutat in Emirate, motiv pentru care mai mult de jumatate dintre ei intentioneaza sa isi extinda sederea in aceasta tara.

8. Germania

Foto: Pixabay.com

Cei mai multi expati care locuiesc in Germania sunt de acord cu faptul ca stabilitatea politica si calitatea vietii sunt printre cele mai bune la nivel global. Parintii sunt foarte multumiti si de sistemul de invatamant, despre care spun ca ii pregatesc pe copii in functie de pasiunile pe care le au si de cerintele din piata muncii.

7. Turcia

Foto: Pixabay.com

Chiar daca nu este cea mai stabila tara din lume, expatii spun ca sunt multumiti de viata pe care o au in Turcia. Localnicii sunt deschisi si prietenosi, intotdeauna pregatiti sa le povesteasca strainilor despre cultura si istoria tarii.

6. Australia

Foto: Pixabay.com

Aproape cei mai multi straini care ajung in Australia constata cu uimire cum starea lor de sanatate se imbunatateste intr-un timp relativ scurt. Si nu doar din punct de vedere fizic sunt mai bine, ci si psihic. Devin mai putin stresati si gasesc echilibrul perfect intre viata profesionala si cea personala.

Nu este de neglijat faptul ca Australia are printre cele mai mari costuri de viata, potrivit unui studiu InterNations realizat in 2018.

5. Noua Zeelanda

Foto: Shutterstock.com

Noua Zeelanda este o tara care atrage foarte multi straini, in special vorbitori de limba engleza din tari precum Marea Britanie, Africa de Sud si SUA. Expatii care s-au mutat in Noua Zeelanda au marturisit ca au o calitate a vietii mult mai buna, iar cei mai multi raman pentru o perioada lunga de timp.

4. Spania

Foto: Pixabay.com

Stilul de viata mediteranean din Spania le ofera expatilor cele mai bune conditii pentru o viata de calitate, spune studiul HSBC. 67% dintre ei au declarat ca de cand s-au mutat in Spania au un echilibru mult mai sanatos intre viata profesionala - viata personala.

3. Canada

Foto: Pixabay.com

Canada este una dintre tarile cele mai prietenoase cu strainii si nu este de mirare ca multi dintre cei care se muta acolo o fac pe un termen foarte lung. Unii chiar renunta de tot la gandul de a se mai intoarce acasa.

2. Singapore

Foto: Singapore

Singapore este cel mai bun loc din lume pentru familisti. Parintii care aleg sa se mute in aceasta tara o fac pentru sistemul de invatamant, care este superior celui din tarile din care provin. De asemenea, expatii apreciaza faptul ca autoritatile din Singapore pun pe primul loc siguranta cetatenilor.

Insa toate aceste avantaje vin si cu un pret - costul de viata destul de ridicat.

1. Elvetia

Pentru expati, salariul mediu anual, in Elvetia, depaseste 110.000 de dolari, mult peste salariul mediu global, circa 76.000 de dolari. Insa nu doar partea financiara ii atrage pe expati in Elvetia, ci si calitatea veitii, perspectivele de cariera si gradul ridicat de securitate.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri