Se vorbeste des in ultimul timp despre recordurile din industria turismului. Unul dintre ele se refera la numarul de turisti care au calatorit pe vasele de croaziera in ultimii doi ani. Numai din porturile din UE, in 2017, au plecat in croaziere peste 7 milioane de turisti. Popularitatea acestor vacante a crescut odata ce operatorii au inteles sa investeasca in servicii de calitate si sa adapteze navele la nevoile si cerintele turistilor. S-a ajuns pana acolo incat pe unele vase de croaziera s-au construit piste pentru karturi.

Industria croazierelor a ridicat atat de mult standardele, incat operatorii isi doresc nave de croaziera din ce in ce mai mari, pe care construiesc de la piscine cu acoperisuri retractabile, la spatii care ofera experienta VR. Revista Time a facut o lista cu cele mai impresionate vase de croaziera din intreaga lume, pe care daca nu ai ocazia sa te imbarci vreodata, macar le poti admira de la distanta.

Celebrity Edge si-a facut debutul in decembrie 2018 si a urcat imediat in topul celor mai frumoase si luxoase vase de croaziera. Nava este echipata cu tehnologie de ultima generatie, are un design inovator, iar bucatarii le asigura turistilor experiente culinare unice. Celebrity Edge reprezinta viitorul in croaziere.

Foto: Facebook / Celebrity Cruises

Nava a atras inclusiv turisti care nu au calatorit niciodata pe vase de croaziera, interesati mai degraba de vacantele care le permit sa exploreze la pas noi destinatii.

Celebrity Edge valoreaza un miliard de dolari si este prima dintr-o serie de patru nave pe care compania Celebrity Cruises urmeaza sa le lanseze pana in 2022.

Citeste si: S-a lansat cea mai lunga croaziera din toate timpurile: 245 de zile in jurul lumii, pentru 124.000 de dolari biletul

Norwegian Joy a fost renovata in 2019 cu 50 de milioane de dolari si navigheaza intre Los Angeles si Mexic. Nava are o capacitate de peste 3.800 de pasageri, care pot face unele dintre cele mai neobisnuite activitati organizate pe un vas de croaziera: curse cu karturi, mini-golf, arene de laser tag, aqua parcuri, pavilioane care ofera experiente si jocuri VR.

Foto: Facebook / Norwegian Cruise Line

Guntu este un hotel plutitor care nu seamana deloc cu navele incluse in aceasta lista. Mic (are putin peste 80 de metri), vasul are 19 camere, un sushi bar, spa si sauna. Tarifele incep de la 3.510 dolari de persoana pentru doua nopti de cazare. Nava face circuite in Marea Japoniei, cu opriri pentru pescuit si vizite la temple.

AmaMagna este o nava de croaziera care si-a facut debutul in iulie 2019 si navigheaza pe Dunare. De doua ori mai lata decat vasele de croaziera clasice, AmaMagna a revolutionat aceasta industrie prin designul inovator. Turistii au la dispozitie cinci baruri, patru zone in care servesc masa si o multime si diverse activitati pe care sa le faca in timpul liber.

Foto: Shutterstock.com

Spre deosebire de vasele de croaziera de sute de metri lungime, Ecoventura Theory este un iaht care nu are mai mult de 20 de locuri. Iahtul face doua tipuri de circuite in Insulele Galapagos, de 8 sau de 14 zile, timp suficient pentru ca turistii sa exploreze in voie insule vulcanice din Oceanul Pacific.

Foto: Facebook / Ecoventura - Galapagos

Citeste si: Vacante in hoteluri plutitoare: Trei croaziere care te vor ajuta sa descoperi lumea

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri