Pentru cei care sunt obisnuiti sa isi planifice vacantele din timp, Booking.com a facut cateva predictii despre locurile care vor deveni noi trenduri in materie de calatorii, in 2020. Asadar, daca esti in cautare de vacante inedite, mai putin cunoscute (deci, mai putin aglomerate), lista facuta de Booking.com ar putea fi o sursa buna de inspiratie.

Booking.com si-a intrebat clientii in ce vacante planuiesc sa mearga in 2020, iar 70% dintre ei au marturisit ca vor sa incerce locuri care sa le ofere experiente deosebite, pe care nu le-au mai trait niciodata. Pentru a veni in sprijinul calatorilor, Booking.com a realizat un top al destinatiilor care vor castiga popularitate in 2020, scrie budgettravel.com.

Seogwipo

Seogwipo este al doilea cel mai mare oras de pe Insula Jeju care apartine de Corea de Sud. Seogwipo este un oras de coasta, inconjurat de un piesaj vulcanic, ceea ce il face o destinatie spectaculoasa.

Foto: Shutterstock.com

Seogwipo este ideal pentru turistii activi, carora le plac activitatile in aer liber. Apele de un albastru limpede sunt perfecte pentru pasionatii de scuba-diving, iar Muntele Hallasan este o optiune ideala pentru iubitorii de drumetii. Una dintre cele mai frumoase atractii naturale este cascada Cheonjiyeon, care atrage foarte multi curiosi.

Citeste si: Cele mai frumoase plaje din Europa, recomandate de TripAdvisor

Swinoujscie

Situat in nord-vestul Poloniei, in regiunea istorica Pomerania, Swinoujscie este un port superb din Marea Baltica, fiind o destinatie perfecta pentru cei care iubesc apa.

Centrul istoric al orasului atrage cei mai multi turisti, asta si datorita muzeelor si centrelor culturale care se afla la tot pasul. Muzeul Pescuitului este unul dintre cele mai populare obiective, un loc in care vizitatorii pot admira modele de nave si creaturi marine uimitoare. O plimbare prin oras este un bun prilej pentru a vizita farul, un reper istoric construit in secolul XIX. Obiectivul este deschis pentru vizite, iar de pe puntea de observare, turistii pot admira panorama portului.

Foto: Shutterstock.com

Zabljak

Pentru turistii pasionati de plimbarile in natura, Booking.com recomanda o destinatie mai putin cunoscuta din Europa. Zabljak este un oras mic din nordul Muntenegru, situat la poalele Muntelui Durmitor (cel mai frumos si mai inalt munte din Muntenegru).

Foto: Shutterstock.com

Atractiile turistice pe care nu trebuie sa le ratati sunt Parcul National Durmitor (aflat in Patrimoniul UNESCO din 1980), Lacul Negru (unul dintre cele 18 lacuri glaciare din Durmitor) si Podul Djurdjevica Tara, un pod cu arc de beton, construit peste raul Tara din nordul Muntenegrului. Cu multi ani in urma, acesta a fost cel mai mare pod cu arc de beton, pentru automobile, din Europa.

Cititi si: Locul unde poti sta cu picioarele in doua mari, in acelasi timp

Erevan

Erevan, capitala Armeniei, este o destinatie de vacanta de pus pe lista pentru toti pasionatii de istorie. Este cel mai mare oras din Armenia si unul dintre cele mai vechi orase din lume locuite continuu, scrie wikipedia.org.

Erevan trebuie descoperit pas cu pas si poti incepe cu spectaculoasa Catedrala Sfantul Grigorie Luminatorul si ruinele templului Zvartnos, situat in Platoul Ararat, de unde poti admira privelistea muntilor care se ridica la orizont. Nu rata Cascada, o scara uriasa din calcar, care face legatura intre cartierele Kentron si Monument. Cascada este una dintre atractiile orasului, unde turistii pozeaza gradina frumos amenajata si fantanile arteziene spectaculoase.

Foto: Shutterstock.com

Salta

Salta este un oras din nordul Argentinei, situat la poalele Anzilor Cordilieri. In apropierea orasului se afla Valea Calchaqui, o renumita atractie turistica.

In Salta, totul este despre culori, de la arhitectura pana la dealurile care inconjoara orasul din toate partile. Un reper arhitectonic este Biserica San Francisco care dateaza din anii 1600, insa si Piata Nueve De Julio, inconjurata de cladiri istorice, reprezinta o atractie turistica.

Rezerva-ti cateva zile si pentru a explora imprejurimile. Vei descoperi un piesaj unic in lume, Dealul celor sapte culori format in urma unui proces geologic complex, in urma cu 75 de milioane de ani. Culorile (mai vizibile dimineata) provin de la pigmentii produsi de mineralele care alcatuiesc straturile sedimentare.

Foto: Shutterstock.com

O alta atractie spectaculoasa este Salinas Grandes, un platou imens de sare, care se intinde intre granitele a patru provincii, la o altitudine medie de 4.500 de metri deasupra nivelului marii.

Citeste si: Locuri de vizitat la munte: Cele mai frumoase atractii turistice din Romania si legendele care le insotesc

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri