Sfarsitul de an ii determina pe romani sa se grabeasca in a-si stabili vacanta de sarbatori. Printre favorite, se numara vacantele dedicate relaxarii la plaja, dar si cele care sunt construite in jurul unor experiente autentice. Indiferent de tipul de vacanta ales, raportul calitate-pret, escalele scurte intre zboruri si hotelurile bine localizate fac diferenta si sunt cele mai cautate.

Astfel, numarul de cereri primite pentru vacantele de iarna a crescut cu aproximativ 45%, fata de anul precedent, potrivit agentiei de turism Eturia. Printre motive se numara dorinta romanilor de a fugi de frigul iernilor din tara, nevoia de relaxare dupa un an greu, dar si ofertele variate de vacante exotice existente pe piata.

Exista anumite tari care raman constant printre preferintele romanilor, fiind in atentia lor si cu ocazia Craciunului si Revelionului.

„Si anul acesta observam un interes crescut al turistilor pentru destinatiile de plaja, cu temperaturi mult peste cele din tara: Caraibe (in special Republica Dominicana si Cuba), Mauritius, Maldive si Indonezia raman favoritele romanilor.

Tariful pentru un sejur de Craciun in Maldive, la un hotel de 4 stele, porneste de la 2.200 euro/persoana - toate taxele incluse. De Revelion, tariful pentru un sejur la plaja in Mauritius si Seychelles porneste de la 2.750 euro/persoana si include toate taxele.

Dincolo de aceste destinatii care raman in voga an de an, se contureaza si un nou trend in ceea ce priveste modalitatea calatorilor de a-si petrece sarbatorile de iarna.

„O noutate a anului 2019 o reprezinta faptul ca tot mai multi romani renunta la vacantele de tip sejur in favoarea croazierelor (alese de cei care prefera o vacanta relaxanta, dar presarata cu obiective) si tururilor cu insotitor (preferate de cei care vor o vacanta activa, plina de experiente inedite). Pentru a raspunde acestui trend, Eturia a lansat, inca din sezonul estival, o oferta diversificata de pachete de vacanta in destinatii exotice,” declara Sorin Stoica, CEO Eturia.

De exemplu, un circuit de grup cu insotitor in Mexic, care cuprinde atat zile de explorare a culturii mayase si oraselor coloniale, cat si zile de relaxare la plaja, are un tarif de 3.990 euro/persoana, cu toate taxele incluse. Iar pentru o croaziera de neuitat in Australia si Noua Zeelanda, tariful porneste de la 4.350 euro/persoana si include zboruri de linie cu taxele de aeroport incluse, transferuri, cazare, mese, asigurare complexa de calatorie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri