Planurile pentru sarbatorile de iarna intra pe ultima suta de metri. Daca te gandesti sa vizitezi un oras european care sa aiba si targ de Craciun, trebuie sa scoti din buzunar o suma cuprinsa intre 200 si 300 euro de persoana.


Targurile de Craciun pot fi scuze excelente pentru a planui un city break intr-un oras european. Nu doar ca vei intra in atmosfera de sarbatoare si vei cumpara cadouri pentru cei dragi, ci vei avea ocazia si sa vizitezi la pas orase cunoscute. Viena, capitala Austriei, ramane si anul acesta in topul destinatiilor preferate de cei care vor sa mearga la un targ de Craciun in afara tarii, conform datelor oferite, pentru Wall-Street, de agentiile de turism. Din punct de vedere al numarului de solicitari ale clientilor, pe locurile urmatoare se situeaza Roma, Paris, Budapesta si Praga.

Din pacate, cei care nu si-au rezervat deja o vacanta intr-un oras care are targ de Craciun risca sa nu mai gaseasca pachete turistice, multe dintre acestea fiind deja vandute. “Anul acesta am avut in oferta si pachete cu transportul cu avionul inclus si cazare cu mic dejun, cu o durata medie de trei nopti, catre destinatii in care se organizeaza piete de Craciun: Praga, Viena, Lisabona, Atena, Roma. Deoarece intervalul propus de aceste pachete s-a suprapus cu vacanta de Sfantul Andrei si Ziua Nationala, cererea a fost uriasa, iar in prezent nu mai exista disponibilitati pentru aceste pachete”, declara, pentru Wall-Street, Mihaela Draghici, director PR & Comunicare la Eximtur.

Totusi, pentru cei care doresc sa viziteze un targ de Craciun dintr-un oras european in luna decembrie, mai exista hoteluri care au camere disponibile, si, de asemenea, au la dispozitie zboruri catre Praga, Viena, Roma, Paris, Lisabona, Atena, Berlin sau Nurnberg. In momentul de fata, in oferta Eximtur exista hoteluri cu cazari foarte accesibile in Praga si Budapesta. De exemplu, o camera dubla cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele in Praga costa in perioada premergatoare Craciunului de la 31 euro/noapte.


La Christian Tour, destinatiile cele mai accesibile pentru targurile de Craciun sunt cele care includ transport cu autocarul: Budapesta, Viena si Praga. Pachetele pornesc de la 280 euro/persoana si includ cazari, transport cu autocarul, vizite ghidate si ghid pe intreaga durata a calatoriei.

“Orasele Viena, Praga sau Budapesta aproape ca nu au concurenta. Prin urmare, si anul acesta cele mai solicitate programe turistice sunt piata de Craciun Praga - Viena - Dresda, Craciun in Pasi de la Vals, Poveste de Craciun in Praga. Programele sunt gandite in asa fel incat turistii sa se bucure cu adevarat de magia sarbatorilor intr-un cadru de poveste si, in acelasi timp, sa descopere traditiile si cultura tarilor pe care le viziteaza”, precizeaza directorul de marketing si comunicare al agentiei Christian Tour, Raluca Hatmanu.

Oferte pentru pietele de Craciun din orase europene exista si la Paralela 45, cu preturi de la 259 euro/persoana. Cardinal Travel are pregatite oferte pentru targurile de Craciun din Viena, Cracovia, Praga, Dresda si orase din Balcani, cu preturi incepand de la 199 euro/persoana. In lumea pietelor de Craciun si a cadourilor se poate intra si cu ajutorul ofertelor de circuit cu autocarul de la Expert Travel.

Cele mai cunoscute targuri de Craciun

Plin de viata si de istorie, Viena este un oras cu o frumusete impunatoare, bun de vizitat in orice moment al anului, iar Craciunul nu face decat sa-l puna in valoare si mai mult. Mirosul de castane coapte al Targului de Craciun din Viena te insoteste anul acesta din 22 noiembrie pana in 26 decembrie, la Palatul Belvedere.

Inceput din 8 noiembrie, targul de Craciun din Budapesta va fi deschis pana pe 5 ianuarie in piata Vorosmarty. Aromele de carnati, tocanite si prajituri te vor urmari in calatoria printre casele de lemn cu obiecte de Craciun, ateliere si spectacole de papusi pentru cei mici.

Piata pragheza Wenceslas, una dintre cele mai populare zone turistice, este gazda targului de Craciun din Praga, care se desfasoara intre 30 noiembrie 2019 si 6 ianuarie 2020. Un brad urias, expozantii cu obiecte bune de oferit cadou, vinul fiert si turta dulce te vor introduce negresit in atmosfera festiva a sarbatorilor de iarna.

Targul de Craciun din Cracovia (29 noiembrie 2019 - 7 ianuarie 2020) este amplasat in Centrul Vechi, langa biserica Sfanta Maria. Poti descoperi traditiile poloneze prin colindele cantate pe strada de artisti si prin degustarea preparatelor traditionale de la targ. Punctul culminant al targului este concursul care se tine anual din secolul al XIX-lea si care desemneaza cele mai frumoase iesle din Cracovia.

Potrivit traditiei italiene, 8 decembrie marcheaza inceputul targului de Craciun din Roma. Acesta se va incheia in noaptea de 5 spre 6 ianuarie, de sarbatoarea Epifaniei Domnului, cand copiii si adultii deopotriva vor astepta sosirea batranei vrajitoare bune Befana, care va aduce tuturor cadouri. Unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa, cel din Roma isi incanta vizitatorii cu fantanile din Piazza Navona, luminile de basm, muzica live si multe delicii culinare.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri