Una dintre cele mai bune trupe rock ale ultimei decade vine la Electric Castle 2020, alaturi de Foals, The Neighbourhood, Fisher, Zhu si multi altii, anunta organizatorii evenimentului.

Primele nume confirmate pentru Electric Castle 2020 implinesc un vis mai vechi al fanilor festivalului: prezenta in Romania a trupei americane twenty øne piløts!, anunta reprezentantii evenimentului.

Lansati in 2009, twenty øne piløts sunt autorii celui mai bun album rock al ultimei decade, conform clasamentului intocmit de Billboard; Blurryface a inregistrat vanzari globale de 6,5 milioane albume si 4 discuri de platina. In topul Billboard al celor mai bune piese rock lansate in ultimii 10 ani, trupa are nu mai putin de 3 single-uri (Heathens, Ride, Stressed Out). Iar lucrurile arata la fel de promitator si pentru cel mai recent album Trench (2018), care are deja 3 piese ajunse No. 1. Fanii trupei sunt in fierbere odata cu recenta lansare a unui nou logo al trupei, presa internationala speculand ca acesta anunta, de fapt, un nou album.

Foarte putini artisti electro reusesc sa creeze un sound propriu, dar piesele semnate de Tycho vor fi usor recunoscute de fanii ce vor avea sansa sa-l vada live pe producatorul american nominalizat, acum cativa ani, la Grammy. Cu un al doilea album foarte curajos, proaspat lansat pe piata, Floating Points revine la formula one man show, lasand publicul sa decida singur incadrarea in gen a amestecului de pian, vioara, clarinet si electro.

Unul dintre cei mai activi DJ de pe scena muzicala internationala, Purple Disco Machine (PDM) a acceptat invitatia de a fi prezent la a 8-a editie EC. Intre numeroasele show-uri pe care le sustine, PDM reuseste sa lanseze permanent materiale originale si sa ramana prima optiune de remix pentru artisti de prima categorie precum Gorillaz, New Order, Claptone sau Tom Odell, conform comunicatului de presa emis de catre organizatori.

La scala diametral opusa ca experienta pe scena electro, Rezz si Amon Tobin completeaza line up-ul editiei. Rezz aduce stilul proaspat care l-a convins pe Deadmau5 sa semneze cu ea acum 3 ani, colaborare din care s-au nascut doua albume. Amon Tobin ajunge la castel cu show-ul sau Two Fingers, ce promite o perspectiva noua in cariera de peste trei decenii a producatorului si Dj-ului brazilian.

Alec Benjamin a avut nevoie de doar cativa ani sa faca trecerea de la concerte sustinute in parcari pana la a canta pe aceeasi scena cu John Mayer si, iata, a ajunge in 2020 pe scena Electric Castle. „Let Me Down Slowly”, hit-ul care i-a adus, anul trecut, un disc de platina, va da acel refresh necesar unei seri intense de festival.

Drum & Bass la cel mai rafinat nivel e promisiunea duo-ului austriac Camo & Krooked si High Contrast, artisti care revin in line up-ul festivalului. Nou si exotic, MEUTE bifeaza prima prezenta la Electric Castle a unui marching band si experienta de a asculta hit-uri techo si house interpretate in ritmurile instrumentelor de fanfara.

Pentru al doilea an consecutiv, Electric Castle aduce pe domeniul Banffy cei mai importanti artisti New Media din lume si anunta o noua editie a New Media Castle. Utilizand coduri si algoritmi, acestia vor reinterpreta spatiul istoric al castelului, creand instalatii unice in care tehnologia si arta dau o noua dimensiune realitatii.

Primele nume anuntate sunt Robert Henke, cunoscut prin instalatiile sale laser ce sunt frecvent expuse la Tate Modern Londra, Centre Pompidou sau PS-1 New York si James Clar, un consecvent „cercetator” al potentialului narativ si conceptual al luminii si tehnologiei, ale carui lucrari se afla in colectii private si publice din intreaga lume.

Claire Hentschker li se alatura, aducand pentru prima oara in Romania proiectele sale in care imperfectiunile efectelor vizuale speciale generate de calculator sunt folosite pentru a recrea locuri deja disparute. Abonamentele pentru editia a 8-a a Electric Castle sunt disponibile pe electricastle.ro la pretul de 499 lei plus taxe, festivalul oferind si posibilitatea achizitionarii lor in rate.

Sursa foto: Angyalosi Beata / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri