Filmul sud-coreean "Parasite" se numara printre productiile nominalizate luni la premiul Oscar pentru cel mai bun film, categorie la care au mai fost nominalizate productii precum "The Irishman" si "Joker".

La categoria regina a premiilor Oscar, cea dedicata celui mai bun film, au fost nominalizate 9 filme. "Joker", "The Irishman" si "Parasite" sunt insotite in aceasta categorie de productiile "Ford v Ferrari", "Jojo Rabbit", "Little Women", "Marriage Story", "1917" si "Once Upon A Time... in Hollywood".

Marele favorit al galei din acest an se anunta filmul "Joker" care a primit 11 nominalizari, urmat de "The Irishman", "1917" si "Once Upon a Time... in Hollywood" cu cate 10 nominalizari.

La categoria rezervata regizorilor au fost nominalizati Martin Scorsese ("The Irishman"), Todd Phillips ("Joker"), Sam Mendes ("1917"), Quentin Tarantino ("Once Upon a Time... in Hollywood") si Bong Joon-ho ("Parasite").

Joaquin Phoenix, stralucitor in "Joker", porneste favorit la categoria rezervata actorilor in roluri principale. La aceasta categorie au mai fost nominalizati Antonio Banderas ("Pain and Glory"), Leonardo DiCaprio ("Once Upon a Time... in Hollywood"), Adam Driver ("Marriage Story") si Jonathan Pryce ("The Two Popes").

Cynthia Erivo ("Harriet"), Saoirse Ronan ("Little Women"), Charlize Theron ("Bombshell"), Scarlett Johansson ("Marriage Story") si Renee Zellweger ("Judy") isi vor disputa Oscarul pentru cea mai buna interpretare feminina.

Cea de-a 92-a ceremonie de acordare a premiilor Academiei americane de Film va avea loc la 10 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri