Turistii sunt des influentati de retelele sociale in alegerea destinatiilor pentru vacanta. Astfel, Instagramul a devenit una dintre modalitatile de identificare a celor mai populare lacuri din lume, potrivit Showerstoyou.co.uk.

Tara Lacurilor (Lake District)

Tara Lacurilor, pozitionata in regiunea britanica nord-vestica, ocupa primul loc pe Instagram, cu aproximativ trei milioane de hashtag-uri. Combinatia formelor de relief fac ca aceasta sa fie cel mai mare parc national al Angliei. Muntii Cumbrian, cascadele de pe versanti, orasele pitoresti de la baza muntilor si medievalul din spatiile antice din regiune atrag un val mare de turisti.

Lacul Tahoe

Cu aproximativ 2,5 milioane de hashtag-uri, Lacul Tahoe ocupa locul al doilea pe Instagram. Cu o vechime de peste 650 ani, lacul Tahoe este cel mai mare lac natural din Sierra Nevada - SUA. Acesta este localizat pe intreaga suprafata a granitei dintre statul California si Nevada, cu o suprafata totala de 496 km patrati. In plus, Lacul Tahoe este cel mai mare lac glaciar din America de Nord.

Lacul Michigan

Tahoe este urmat indeaproape de Lacul Michigan, cu un scor de aproximativ 2,2 milioane de hashtag-uri. Este al treilea ca marime din cele cinci Mari Lacuri din America de Nord si se afla in intregime pe teritoriul Statelor Unite. De altfel, Lacul Michigan este locul de varsare a aproximativ 100 de paraie.

Lacul Como

Cunoscut drept destinatia favorita a lui George Clooney, lacul este situat in umbra Alpilor Retici. Astfel, calatorii se bucura nu doar de privelistea de vis a lacului Como, ci pot sa viziteze si localitatile din jur - Bellagio, de exemplu. Lacul italian Como, denumit si Lario, se afla pe locul al patrulea in topul preferintelor turistilor, avand in jur de 1,5 milioane de hashtaguri.

Marea Moarta

Desi poarta denumirea de mare, Marea Moarta este cel mai sarat lac din lume, neavand nicio legatura cu oceanul planetar. Astfel, singurul rau care se varsa in Marea Moarta este Iordan. Zona este recomandata pentru beneficiile pe care mineralele le aduc sanatatii. In plus, turistii sunt interesati de croazierele pe Marea Moarta, prin care pot savura frumusetea regiunii. In acest sens, lacul ocupa locul al cincilea in topul celor identificate pe Instagram, cu un numar de aproximativ 1,2 milioane de hashtag-uri.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri