Se apropie cu pasi repezi Valentine’s Day, iar romanii cauta variante de vacanta. Wall-Street.ro a aflat care sunt destinatiile preferate ale romanilor pentru Ziua Indragostitilor, stand de vorba cu reprezentantii catorva companii de turism.

Romeo si Julieta intr-o plimbare cu gondola

Potrivit celui mai mare turoperator roman, Christian Tour, topul celor mai cautate de destinatii pentru Ziua Indragostitilor nu s-a schimbat foarte mult fata de cel de anul trecut. In plus costurile pentru un city break de Valentine’s Day pentru un cuplu poate ajunge la aproximativ 400 de euro, pentru doua nopti de cazare si biletele de avion.

Primul loc este ocupat detasat de Paris, Orasul Luminilor. De pe Pont des Arts pana in Montmartre, din Cartierul Latin pana la umbra Turnului Eiffel, de la Luvru pana in Place de la Concorde, Parisul este destinatia ideala pentru indragostiti.

Cel de-al doilea loc este dat de Roma. Cuplurile se pot plimba cat e ziua de lunga pe stradutele inguste, se pot bucura de un cappucino in Piata Navona, iar ziua se poate incheia la un pahar de vin intr-o cafenea din zona Piata Spania.

Amsterdamul ocupa cel de-al treilea loc. Orasul este potrivit pentru cei cu chef de distractie, dar si pe cei mai romantici. O plimbare cu un vaporas pe canalele care strabat orasul este recomandata.

Amsterdamul este urmat indeaproape de Verona, aflat pe locul al patrulea. Scena a povestii de dragoste dintre Romeo si Juliera, Verona nu putea lipsi de pe lista destinatiilor romantice. Punctul central al unei incursiuni in Verona il reprezinta balconul Julietei.

Topul este incheiat cu succes de Venetia. Jumatatea lunii februarie coincide cu perioada celebrului Carnaval de la Venetia. Orasul este renumit pentru Palatul Dogilor, impresionanta Basilica San Marco, pentru Turnul cu Ceas si Clopotnita San Marco. In plus, nu e de ratat o plimbare cu gondola la apusul soarelui.

Ziua Indragostitilor pe partie

La Paralela 45, una dintre cele mai importante agentii de turism, situatia sta altfel. Majoritatea cererilor sunt pentru o vacanta la munte, unde romanii pot imbina schiul, relaxarea la piscina sau la sauna si cina romantica specifica zilei. Pentru un astfel de rasfat, romanii pot cheltui aproximativ 400 de euro de cuplu, pentru doua nopti de cazare.

In schimb, romanii care beneficiaza de mai multe zile de vacanta opteaza pentru soare, plaja sau exotic. In principal, solicitarile se axeaza pe Emiratele Arabe Unite, pentru perioada 9- 16 februarie.

“Un pachet pentru doua persoane la un hotel de patru stele din Dubai, pentru o camera standard cu mic dejun poate ajunge la 1.664 de euro”, declara Dan Dumitru, director de Marketing al agentiei de turism Paralela 45.

Si la Eximtur, una dintre cele mai mari companii de turism din tara, cele mai multe cereri sunt pentru destinatiile de schi. Bulgaria si Austria sunt variantele preferate de romani.

„Aflandu-ne in plin sezon al sporturilor de iarna, multe cupluri aleg anul acesta sa petreaca Ziua Indragostitilor pe schiuri”, declara Mihaela Draghici, director de PR si Comunicare al Eximtur.

New York - mai putin de 1000 de euro

Eturia, prima agentie de turism din Romania specializata in vacante exotice, intalneste alta categorie a preferintelor de Valentine’s Day.

Cuplurile care aleg sa plece in luna februarie in vacanta se indreapta spre pachete in Krabi, Thailanda sau sejururi de sapte nopti All Inclusive in Maldive, intr-un resort de patru stele, cu piscine, SPA, sali de fitness, terenuri pentru volei sau tenis, karaoke. Romanii aleg si centrele nautice pentru snorkeling, scufundari, windsurfing, canoe, catamaran, plimbari cu salupa si altele. Un astfel de pachet in Maldive are un tarif ce porneste de la 3.040 de euro/persoana.

In schimb, aventurierii aleg Carnavalul de la Rio in varianta unui pachet cu sejur in Brazilia (sase nopti cu mic dejun, cu zboruri, tururi panoramice, atractii locale si taxe de acces, ghizi locali, zile la plaja de la 1.880 de euro). De asemenea, este cautat si circuitul ce include Argentina (noua nopti cu mic dejun, cu zboruri, tururi panoramice, atractii locale si taxe de acces, ghizi locali de la 2.890 de euro).

Pentru turistii in cautare de experiente in cuplu, o alta destinatie apreciata este si New York-ul, unde un pachet poate fi achizitionat cu doar 990 de euro/persoana si include zborurile, masina privata, atractiile cu taxele de vizitare incluse.

Tot pentru Valentine’s Day si Dragobete, turistii romani aleg croazierele in Oceanul Indian, explorind destinatii din: Madagascar, Mauritius, Reunion si Seychelles la un pret de 2.780 de euro/16 nopti, a declarat Ana Maria Gherasim, manager de vanzari Eturia.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri