Standardele de frumusețe sunt din ce în ce mai exigente, iar odată cu ele cresc și pretențiile oamenilor, care își doresc să arate din ce în ce mai bine. Pentru a afla care sunt ultimele trend-uri în materie de “frumusețe retușată”, dar și cât de accesibilă este chirurgia estetică, am discutat cu Dr. Oltjon Cobani (foto), medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, care lucrează în cadrul Centrului Medical Monza.

Complexe de mii și mii de euro


“În România, principalele intervenții solicitate de către pacienți sunt cele adresate sânilor (augmentare, ridicare sau reducție mamară). Asupra feței vorbim despre rinoplastie, blefaroplastie și rejuvenare facială. La nivelul siluetei, se apelează la lipoaspirație și abdominoplastie. În general, totuși, oamenii apelează la intervenții de chirurgie estetică în funcție de complexele sau nemulțumirile pe care le au și vor să le rezolve”, explică medicul estetician.

Fiind vorba de intervenții diferite, nu putem face o medie a cheltuielilor românilor pe intervenții estetice, costurile depinzând foarte mult de tipul de intervenție pe care pacientul alege să o efectueze. De exemplu, o injectare cu toxină botulinică costă 300 de euro, o mărire de sâni trece de 3500 de euro, iar o abdominoplastie 3000 de euro. Pentru cei care vor să intervină en gros, medicul a făcut și pachete cu mai multe intervenții incluse. De exemplu, un pachet cu absominoplastie și ridicare/mărire de sâni ajunge la 6500 de euro.

Bărbații români nu mai investesc doar în look-ul femeilor de lângă ei, ci și în propria înfățișare

Cel mai adesea, la medicul plastician apelează femeile, dar, în ultimul timp, se observă o creștere a cerințelor și în rândul bărbaților. Aceștia din urmă, vin în cabinetul medicului estetician pentru tratamentul ridurilor, blefaroplastie și lipoaspirație.

“Fillerele sunt la mare căutare. Acestea estompează ridurile din etajul superior al feței, de la nivelul ochilor și al ridurilor din jurul gurii. Dacă botoxul blochează acțiunea mușchilor fetei, acidul hialuronic umple șanțurile. De asemenea, injectarea cu grăsime proprie este o metodă care își câștigă popularitatea, datorită naturaleții efectului obținut. Se va pune mare accent pe zona pomeților, a buzelor, a liniei mandibulei ori a bărbiei. Datorită numeroaselor fotografii selfie, femeile, dar și bărbațîi, își doresc o simetrie perfectă a fetei, așa că apelează la medicul estetician, chiar dacă au 20, 30 sau 40 de ani”, mai explică specialistul.

Operațiile estetice nu te pot întineri cu 20 de ani


Dr. Oltjon Cobani doboară și mitul conform căruia, operațiile estetice fac minuni.

“Termenul de «reîntinerire» nu înseamnă că se șterg 20 de ani, ci înseamnă că pacienta respectivă arată mai bine la vârsta pe care o are. Nu înseamnă nici că nu și poate arăta vârsta, pentru că, fiziologic vorbind, fiecare îmbătrânește în felul lui. Nu poți șterge 20 de ani, dar poți alege să arăți bine într-un mod cât mai aproape de natural”, mai spune medicul.

Dr. Oltjon Cobani a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, apoi am urmat rezidențiatul în chirurgie plastică-estetică și microchirurgie reconstructivă în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca) sub îndrumarea Prof.Dr.Ioan Lascăr. În cursul experienței sale profesionale, medicul a avut ocazia de a participa la intervenții chirurgicale alături de specialiști internaționali recunoscuți, precum Roger Khouri, Wolfgang Gubisch, NazimCerkes, Claudio Calabrese, Alexis Verpaele, Patrick Tonnard, Carlos Roxo. În decursul timpului, a publicat peste 20 de lucrări științifice în reviste de specialitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri