Un specialist de marketing și un specialist în vin au lansat desprevin.ro, un proiect care nu e doar un magazin online de vinuri, ci o platformă de prezentare pentru cramele din România și vinul românesc. Start-up.ro a vorbit cu fondatorii: Alex Dona și Marina Samoilă.

desprevin.ro vrea să ofere o schimbare a modului de practicare a turismului viticol. Practic, pe platformă va fi transpusă experiența vizitării unei crame în confortul și siguranța universului casnic. Vizitarea cramelor, cu informații despre procesul de vinificare, curiozități și particularități pentru fiecare, poveștile și legendele locului, vor fi făcute cu un singur click. Pe lângă această poveste, utilizatorii vor putea cumpăra și pachete cu vinurile prezentate de acea cramă, dar și un abonament lunar.

În fiecare săptămână, desprevin.ro va prezenta informații complete despre o cramă: interviuri cu oamenii implicați în procesul de fabricare, specialiști, detalii despre terroir și filosofia de vinificare. Fiecare selecție de vinuri comandată pe website și livrată acasă este însoțită de fișe de degustare și jocuri de testat alături de cei dragi, jocuri ce testează capacitățile de degustare ale fiecăruia. Dacă nu putem să mergem în oraș, atunci putem să o facem acasă, alături de familie.

Inițiatorii proiectului sunt Marina Samoilă și Alex Dona. Marina este specialist în vin, absolvență a Facultății de Horticultură și este WSET 3Wine&Spirits Certified. Alex lucrează în comunicare de peste 12 ani, iar anul trecut a realizat un turneu național de marketing prin brandul Marketing Mindset.

Cum a pornit desprevin.ro

„Anul trecut în toamnă eu mă despărțeam definitiv de TimesNewRoman.ro, iar Marina de Cramele Recaș și ne-am decis să începem să activăm în industria vinului împreună. Găsisem investitori, furnizori, făcusem strategii, business plan, toate erau la cheie. Totul a fost pus în imposibilitatea de a se lansa din cauza pandemiei. Așa că ne-am concentrat pe singurul proiect viavbil acum, desprevin.ro. Era la stadiul de idee, nici nume nu aveam”, povestește Alex Dona.

Proiectul are mai mulți piloni pe care se sprijină. În primul rând, se dorește construirea unei comunități prin acordarea de beneficii directe și sprijin în zona de învățare și know how.

Citește povestea integrală pe start-up.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri