Și tu, ca toată lumea de altfel, trăiești fără doar și poate o situație complicată, iar viitorul se arată mai plin de incertitudine ca niciodată. Ba chiar rămâi conectat la toate știrile zilei și televizorul merge în surdină până și în timpul programului de muncă.

Dacă la început te-ai bucurat că vei sta acasă, că nu vei mai suporta traficul infernal dimineața, deja ai ajuns la saturație și ai da orice ca toate lucrurile să revină la normalitate. E drept, nu mai ești obosit, nu te mai plângi că nu ai timp, nu mai simți că întârzii, că trebuie să te grăbești într-un loc anume, că nu te mai încape cămașa cadrilată. Dintr-odată ai mult prea mult timp și chiar nu știi ce să faci cu el. Însă trebuie să fii conștient că nu poți să te uiți la toate sezoanele tuturor serialelor de pe Netflix atunci când faci pauză de la știri. Tocmai de aceea este esențial să iei atitudine și să încerci să faci ceva semnificativ pentru tine.

Iată cum poți valorifica statul acasă în loc să lâncezești toată ziua în fața unui monitor:

Lectură

Dacă nu ești adeptul eBook-urilor pe care multe librării virtuale le-au pus la dispoziția publicului larg, poți să îți cumperi online cărți care să te inspire și să te conecteze la o lume dacă nu mai bună, măcar diferită. E o perioadă a promoțiilor și a reducerilor semnificative, iar de multe ori poți să-ți achiziționezi chiar două cărți la preț de una. Dacă ai afinitate către un anumit domeniu, vei avea suficiente resurse de timp pentru a te documenta temeinic și a aprofunda cunoștințele. Și dacă tot te vei preocupa de culturalizarea ta, nu uita că filarmonicile, teatrele, muzeele lumii, inclusiv cele din România, sunt deschise virtual pentru public sau transmit înregistrări sau spectacole magistrale.

Mișcare

Pe rețelele de socializare vei găsi foarte multe antrenamente online oferite gratuit de săli de fitness din țară și din străinătate. De cele mai multe ori, acestea nu necesită nicio recuzită, dar e de preferat să te îmbraci cu ceva lejer și să deții măcar o saltea de fitness. Dacă nu ai gantere, poți folosi două sticle cu apă sau două pet-uri umplute cu nisip. Dacă și partenera ta va accepta, va fi chiar amuzant și productiv să faceți sport împreună, să nu trișați atunci când aveți câte patru reprize a câte 20 de repetări ale unei anumite mișcări. E o disciplină care se cultivă mult mai bine la comun decât de unul singur.

Gătit

Pe Facebook și Instagram a început să devină virală gluma potrivit căreia la marile show-uri culinare va fi o competiție puternică. Nu e necesar să-ți propui un obiectiv atât de înalt, dar dacă habar nu ai cum să faci o omletă sau să tai o ceapă, este o oportunitate să înveți. Începe cu ceva simplu, de exemplu un prânz ușor prin care să o răsfeți pe cea de lângă tine. Dacă ești singur, pune pe o foaie ceea ce îți place cel mai mult să mănânci. Dacă printre sarmale, salată de boeuf, drob de miel, există și mâncăruri mai puțin complicate, poți încerca să le pregătești. Dacă vei urmări atent pașii descriși într-un vlog culinar, te vei convinge că nici ciorba rădăuțeană nu e foarte greu de făcut.

În perioada în care stăm acasă este important să ne creăm, fiecare dintre noi, proiecte personale, nu doar pe acelea care să vizeze doar supraviețuirea, ci și dezvoltarea și învățarea. Și tu poți să citești mai mult, să gătești mai mult și să faci mișcare zilnic. Astfel, vei simți că investești în tine, că muncești pentru asta, iar satisfacția va fi pe măsură.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri