O serie de propuneri şi măsuri pentru ieşirea din criza indusă de restricţionarea activităţilor culturale, printre care acordarea de facilităţi fiscale pentru sponsorii evenimentelor, au fost dezbătute la întâlnirea pe care ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi mai mulţi reprezentanţi ai organizatorilor de festivaluri au avut-o cu premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, transmis Agerpres, organizatorii au propus includerea companiilor din zona de evenimente tip festivaluri în fondul pentru ajutorul de stat dedicat IMM-urilor, fond provenit de la Uniunea Europeană.

De asemenea, au propus includerea festivalurilor care au deja recunoaştere foarte mare, naţională şi internaţională, în strategia concepută pentru turismul cultural.

O altă solicitare s-a referit la acordarea de facilităţi fiscale pentru sponsorii evenimentelor, pentru a stimula investiţiile viitoare în această industrie, aportul sponsorilor fiind esenţial pentru susţinerea supravieţuirii acesteia.

Conform sursei citate, ţinând cont de impactul pe care antreprenoriatul cultural îl are în dezvoltarea societăţii, de beneficiile pe care oraşele le au prin organizarea de evenimente şi festivaluri, unii participanţi au solicitat crearea unui grup de lucru pentru sectorul economic din zona culturală, sector care are alte nevoi faţă de ONG-uri sau instituţiile de cultură administrate de stat.

"Ministerul Culturii îşi manifestă deschiderea faţă de propunerile primite astăzi, dar şi cu alte ocazii, din partea altor reprezentanţi ai organizaţiilor reprezentative pentru diverse ramuri culturale şi face demersuri pentru a pune în aplicare cât mai multe dintre acestea. Trebuie menţionat că implementarea măsurilor solicitate în această perioadă nu este sarcina specifică a unui singur minister, dar Ministerul Culturii va colabora cu toate instituţiile pentru a încerca adoptarea cât mai multor propuneri", se arată în comunicat.

La întâlnire au participat: Alin Vaida - Jazz in the Park, Andi Mitoi - Summer Well, Cătălin Ghinea - SNRS, Codruţa Vulcu - ARTmania, Daniel Drăghici - Wise Factor, Dan Zaharia - Rockstadt, Guido Janssens - Emagic, Bogdan Buta - Untold / Neversea, Iulian Obogeanu - Electric Castle, Norbert Tako - Plai Festival, Silviu Scrob - Mozaic Jazz Festival, Oana Giurgiu - TIFF, Mirel Alexa - Sports Festival, Daniel Santa - diMansions Festival, Constantin Covaliu - Street Food Festival.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri