Viața la curte are multe beneficii, iar unul dintre cele mai importante este și garanția unui loc de parcare. Ai scăpat definitiv de grija că nu ai unde să lași mașina când te întorci de la muncă sau că prietenii tăi nu vor avea unde să parcheze atunci când vin la tine în vizită. De acum, te poți bucura de propriul tău loc de parcare, chiar în curte, unde mașina va fi în perfectă siguranță și nu va deranja pe nimeni.

Asta înseamnă însă că trebuie să amenajezi un loc (sau chiar mai multe) pentru parcare și o alee de acces rutier. Nu este chiar așa de simplu cum pare, pentru că nu poți să intri pur și simplu cu mașina pe gazon. Trebuie să construiești o zonă specială, care să fie pavată cu materiale speciale, rezistente.

Pavajul pe care îl vei folosi în curte, pentru aleile de acces și locul de parcare, trebuie să aibă o anumită înclinație care să permită scurgerea apei, să reziste la greutatea unei mașini și să fie durabil în timp, ca să nu fie nevoie să-l repari în fiecare an. Îți prezentăm în acest articol care sunt cele mai bune materiale pe care le poți folosi ca să amenajezi un loc de parcare la tine în curte.

Pavajul din beton amprentat

Betonul amprentat arată destul de bine și rezistă la trafic, dar are dezavantajul că se crapă ușor și astfel devine inestetic. În plus, costurile de montaj sunt destul de mari, pentru că vei avea nevoie de o echipă specializată care să toarne betonul, cu ajutorul unor echipamente speciale de amprentare.

Asfaltul

Asfaltarea este cea mai simplă soluție pentru amenajarea unor alei sau a unui loc de parcare în curte. Însă asfaltul nu arată deloc bine și rămâne riscul apariției fisurilor. Este adevărat însă că acest material implică un cost mult mai redus de turnare, chiar dacă și în acest caz este de preferat să apelezi la muncitori specializați.

Piatra cubică

Acest material este o soluție foarte elegantă pentru pavarea aleilor și locului de parcare, are o rezistență mecanică bună, costuri mici de întreținere și rezistă la îngheț-dezgheț. Un pavaj din piatră cubică arată foarte bine, va rezista impecabil foarte mulți ani, dar investiția inițială pentru cumpărarea și montarea pietrei este destul de mare. Asta și pentru că piatra cubică trebuie să fie montată manual, bucată cu bucată.

Pavelele vibropresate

Pavelele din beton vibropresat sunt o soluție modernă și foarte practică, deoarece asigură un bun raport calitate-preț. Pavelele au o foarte bună aderență, rezistă bine la îngheț-dezgheț, se montează ușor și sunt disponibile într-o gamă foarte variată de modele, forme și culori. Astfel poți alege produsul preferat, care să se integreze perfect în stilul de amenajare a curții.

Poți folosi pavele vibropresate și pentru amenajarea aleilor pietonale sau a terasei din grădină. Pentru locul de parcare și aleile de acces auto ar fi bine să alegi însă pavele autoblocant, care sunt foarte rezistente și pot suporta o greutate de peste 3 tone.

Pavelele își păstrează în timp aspectul deosebit și nu au nevoie de o întreținere specială, fiind foarte ușor de curățat și de reparat, la nevoie. Dacă îți dorești să folosești acest material și pentru restul curții tale, poți găsi multe idei de amenajare cu pavele, din care te poți inspira pentru a obține designul dorit.

Pavelele verzi

Pavelele verzi sunt alegerea ideală dacă îți dorești cât mai multă vegetație în curte, inclusiv în zona locului de parcare. Aceste pavele sunt de fapt pavele vibropresate de tip grilă, care permit creșterea gazonului printre rosturi și spații perforate special în acest scop.

Pavelele verzi arată foarte bine, dar au nevoie de o îngrijire specială. Astfel, trebuie montată o instalație de drenaj, care să permită scurgerea surplusului de apă, iar suprafața trebuie să fie mereu udată, astfel încât gazonul să poată crește.

În concluzie, ai la dispoziție multe materiale pe care le poți folosi ca să amenajezi un loc de parcare în curte. Alege produsul care îți place mai mult și care consideri că se potrivește cel mai bine cu nevoile tale și cu stilul de design al grădinii.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/photo-of-audi-parked-near-trees-1402787/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri