Sibiu - România

Sibiu - România

Aflat în Transilvania, regiune situată în nord-vestul Bucureștiul, Sibiul este unul dintre orașele cu influențe istorice ale României. În 2004, Sibiul a devenit patrimoniu UNESCO, iar în 2007, acesta a fost numit Capitala Europeană pentru Cultură.

Ținând cont de contextul pandemic creat de noul virus, autoritățile române, împreună cu reprezentanți din domeniul turismului au decis ca anul 2020 să fie dedicat turismului intern. Prin urmare, aceasta este o bună ocazie ca românii să cunoască obiectivele turistice pentru care România este cunoscută, printre care și Sibiul.

Sibiul va fi deschis turiștilor începând cu 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Tbilisi - Georgia

Tbilisi - Georgia

Tbilisi este capitala și cel mai mare oraș al Georgiei, cu o populație de 1.345.000 de locuitori și o suprafață de 350 km². Orașul este situat pe râul Kura.

Georgia este una din țările cel mai puțin afectate de pandemia COVID-19, aceasta adoptând din timp măsuri de restricție, dar și de protecție socială care au împiedicat răspândirea rapidă a noului virus.

Georgia își va deschide granițele la 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Cavtat - Croația

Cavtat - Croația

Cavtat este o stațiune maritimă în sudul Croației, pe malul Mării Adriatice, la aproximativ 20 km de Dubrovnik, cu o populație de 2.000 de locuitori. Aceasta este renumită pentru vegetația luxuriantă, arhitectura medievală în stil ragusino-venețian și peisajul pitoresc.

Aflată și ea pe lista statelor cel mai puțin afectate de noul virus, Croația devine o destinație sigură pentru vara lui 2020, deschizându-și granițele la 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Insulele Azore - Portugalia

Insulele Azore - Portugalia

Insulele Azore sunt un grup de insule portugheze situate în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1.500 km de Lisabona și 3.900 km de coasta de est a Americii de Nord.

Impactul minor pe care noul virus l-a avut asupra insulelor le transformă într-un loc sigur pentru o călătorie. Insulele sunt deschise turiștilor începând cu 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Kotor - Muntenegru

Kotor - Muntenegru

Kotor este un oraș de coastă din Muntenegru, localizat în partea retrasă a golfului Kotor, având o populație de 13.510 locuitori.

Aflat într-unul din statele puțin afectate de noul virus, în Kotor nu a fost înregistrat niciun caz de infectare, ceea ce îl face o destinație sigură pentru vacanțele din 2020.

Muntenegru își va deschide granițele la data 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Varșovia - Polonia

Varșovia - Polonia

Varșovia este capitala Poloniei din 1596, când Regele Sigismund al III-lea a mutat capitala de la Cracovia. Populația Varșoviei este estimată la 1.708.491 locuitori.

Capitala și totodată, cel mai mare oraș al Poloniei, Varșovia este o destinație turistică internațională importantă, având o vastă semnificație culturală, politică și economică. În plus, Centrul Vechi al orașului face parte din patrimoniul UNESCO.

Polonia va fi deschisă turiștilor începând cu 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Viena - Austria

Viena - Austria

Viena este capitala Austriei. Orașul este situat în extremitatea estică a acestei republici federale, în landul Viena, și este traversat de Dunăre.

Austria se numără și ea printre statele cu o rată mult mai mică a infectărilor cu noul virus, ceea ce o face o destinație sigură.

Granițele Austriei se redeschid la 1 iulie, însă intrarea în țară se va face în baza unui certificat/pașaport de sănătate.

Sursa Foto: Pixabay

Bohinj - Slovenia

Bohinj - Slovenia

Bohinj este o vale alpină din nord-vestul Sloveniei, în Alpii Iulieni, cu o populație de aproximativ 5.000 de locuitori. Este cunoscută datorită lacului glaciar Bohinj.

În plus, Bohinj se află la circa 40 de minute de capitala statului, Ljubljana.

Slovenia își va deschide granițele la 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Vilnius - Lituania

Vilnius - Lituania

Vilnius este capitala Lituaniei, având o populație de 541.600 locuitori, fiind situat la granița cu Belarus. Centrul vechi istoric al orașului a fost înscris în anul 1994 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Lituania își va deschide granițele la 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Riga - Letonia

Riga - Letonia

Riga este capitala Letoniei, situatǎ pe malul Mǎrii Baltice, la gura de vǎrsare a râului Daugava.

Riga este cel mai mare oraș din Țǎrile Baltice, fiind un important centru cultural, educațional, financiar și politic din zonǎ.

Letonia își va deschide granițele la 1 iulie.

Sursa Foto: Pixabay

Sursa foto: Pixabay