Arnea - Halkidiki

Arnea - Halkidiki
Arnea este unul dintre sătucurile cu cea mai mare influență tradițional grecească.

Construit la 1.800 de metri altitudine, pe muntele, puternic împădurit, Holomondas, sătucul este reprezentantiv pentru casele din lemn și piatră cu două sau trei etaje, fără balcoane deschise, asemenea sudului Greciei.

Sursa Foto: Shutterstock

Litochoro - Pieria

Litochoro - Pieria

Satul Litochoro este situat la 24 km distanță de orașul capitală Katerini. Fiind construit pe pantele de pe muntele Olimp, are o populație de aproximativ 7.000 de locuitori.

Acesta este celebru pentru priveliștea pe care o oferă asupra Muntelui Olimp.

Sursa Foto: Shutterstock

Papingo - Pindos

Papingo - Pindos

Papingo este o fostă comunitate din unitatea regională Ioannina, Epirus, Grecia. Este situat în Parcul Național Vikos – Aoös.

Papingo a devenit popular datorită așa numitelor kolimbithres, care sunt formațiuni uriașe de granit, sculptate natural, ce creează mici bazine.

Sursa Foto: Shutterstock

Apeiranthos - Naxos

Apeiranthos - Naxos

Apeiranthos sau Aperathos este un sat muntos de pe insula Naxos din Grecia. Este situat la 28 km nord-est de capitala insulei, fiind construit pe poalele muntelui Fanari.

Dacă alegeți să îl vizitați, în sătuc veți găsi numai puțin de cinci muzee cu specific pitoresc, unele find de dimensiunea unei camere de hotel:

  • Muzeul Arheologic Apiranthos,
  • Muzeul Geologic,
  • Muzeul de Istorie Naturală,
  • Muzeul de Arte Vizuale,
  • Muzeul de Folclor.

Sursa Foto: Shutterstock

Oia - Santorini

Oia - Santorini

Oia sau Ia este un sat mic și fostă comunitate din Marea Egee de Sud, pe insulele Thira și Therasia, în Ciclade. Oia este unul dintre sătucurile aglomerate și scumpe, fiind unul dintre punctele de atracție pitorești ale Greciei.

Pentru a evita aglomerația din sătuc, e mai bine ca turul acestuia să aibă loc fie dimineața devreme, fie după apusul soarelui.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock