Domeniul Stirbey

Domeniul Stirbey

Domeniul Stirbey a devenit din ce în ce mai cunoscut bucureștenilor cu ocazia concertelor și evenimentelor care s-au organizat acolo în ultimii ani. Este un loc relaxant în care să îți petreci un weekend împreună cu familia sau cu prietenii.

Domeniul Stirbey se află în Buftea, la circa 30 de kilometri de București (aproximativ 1 oră de condus) și poate fi vizitat gratuit. Domeniul se află într-un parc secular, cu deschidere la Lacul Buftea.

Palatul Stirbey, unul dintre obiectivele turistice, a fost construit de domnitorul Țării Românești, Barbu Dimitrie Stirbey, în anul 1850, și a fost finalizat de către fiul său. Clădirea, stil arhitectonic Tudor, în timpuri apuse, a fost refugiul Reginei Maria și al copiilor săi.

Lângă Palat se află Capela Stirbey, serele domnești, Turnul de apă, construit de arhitectul Anghel Saligny, pădurea, Lacul Buftea și Palatul Mic.

Sursa Foto: Facebook/Palatul Stirbey Buftea

Domeniul Greaca

Domeniul Greaca

Domeniul Greaca este un resort turistic amenajat recent din fonduri europene, la aproximativ 55 de kilometri de Bucureşti (40 de minute de condus), la marginea localităţii cu acelaşi nume.

Moşia a aparţinut unei grecoaice, care şi-a deschis un han aproape de intrarea în sat. Hanul se numea „La Greaca cea Frumoasă”, cei de-ai locului spunându-i simplu „La Greaca”. De-aici a rămas numele localităţii şi al domeniului.

În prezent, Domeniul Greaca se întinde pe 32 de hectare şi este format dintr-un conac neoromânesc cu spaţii de cazare (15 camere şi un apartament), restaurant, wine-bar şi piscină amenajată cu baldachine. Resortul mai are și sală de fitness, două terenuri de tenis cu nocturnă, mese de ping pong şi biliard, spaţiu amenajat pentru amatorii de grătar şi loc de joacă pentru cei mici.

Seara, Dj-ul şi show-ul barmanilor completează experienţa. Menționăm și că copiii sub doi ani beneficiază de acces gratuit, iar pentru adulți costurile încep de la 30 de lei.

Sursa Foto: www.domeniul-greaca.ro

Clubul de Echitație Equestria

Clubul de Echitație Equestria

Clubul de Echitaţie Equestria este un loc în care iubitorii de cai se pot plimba călare, pot lua lecții de călărie sau, pur și simplu, se pot relaxa, clubul aflându-se pe Str. Hipodromului FN, Sat Tăncăbeşti, Comuna Snagov, Judeţul Ilfov.

Clubul are 28 de cai proprii, dintre care 14 sunt cai de performanță sportivă, crescuți și antrenați pentru participare la concursuri, iar 14 cai sunt pentru școala de echitație. Atât Clubul Equestria 2010, cât şi baza hipică în care acesta îşi desfășoară activitatea, aparţin familiei Dr.Ozana şi Cristian Moraru.

Sursa Foto: Facebook/ Equestria

Edenland Park

Edenland Park

În comuna Balotești, la doar 20 de minute de București, se află unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din țară, Edenland Park (Str. Cantonului Nr. 12 Balotesti, Ilfov).

Parcul este deschis zilnic, de la ora 10:00 până la apusul soarelui. Parcul este un loc nu numai pentru cei cu spirit de aventură, dar și pentru pasionații de plimbări în natură.

În Edenland se pot face o mulțime de activități: vizite la ferma de animale, unde există câteva exemplare rare de cămile albe cu două cocoașe, se pot face trasee în copaci, dar și lecții de echitație și de escaladă.

Una dintre cele mai interesante atracții ale parcului de aventură sunt căsuțele în copaci, în care cei care vor să rămână peste noapte se pot caza. În plus, copiii sub 3 ani au acces gratuit în parc.

Sursa Foto: www.edenland.ro

Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana se află la jumătatea drumului dintre Bucureşti şi Giurgiu, la aproximativ 1 oră și 15 minute distanță de capitală. Este zonă protejată, aici fiind găsite foarte multe specii de floră şi de faună din Lista Roşie Europeană.

În rezervaţia Comana au fost deja identificate 141 de specii de păsări, din care 71 protejate internaţional şi 31 de specii de mamifere, din care cinci sunt protejate prin lege - de exemplu, vidra şi pisica sălbatică.

În plus, în Parcul Natural există trei zone speciale: rezervaţia de bujor, rezervaţia de ghimpe şi Balta Comana, a treia zonă umedă a României după Balta Mică a Brăilei şi Delta Dunării.

Nu în ultimul rând, în Parc puteţi vizita şi Mânăstirea Comana, rezervaţiile ştiinţifice, arborii seculari - în special stejari, monumente ale naturii, cabana Fântâna cu Nuc, amenajări lacustre sau puteţi efectua trasee turistice prin pădure şi vă puteţi plimba cu barca.

Sursa Foto: www.comanaparc.ro

Parcul Mogoșoaia

Parcul Mogoșoaia

Aflat la 15 kilometri distanță de București, Parcul Mogoșoaia reprezintă unul dintre locurile în care te poți furișa pentru o zi în natură, dar și pentru un strop de istorie.

Palatul Mogoșoaia a aparținut familiei Brâncoveanu pentru aproximativ 120 de ani. Acesta cuprinde apartamentul familiei princiare, dar și bucătăria brâncovenească. Parterul palatului conține camerele servitorilor, iar la subsol se află o pivniță cu un tavan format din patru domuri.

În plus, în parc puteți găsi și Capela Ghe. Bibescu, serele Mogoșoaia (serele Mogoșoaia au fost construite după 1890 de arhitecți francezi) sau biserica Sfântu Gheorghe.

Sursa Foto: Pixabay

Pădurea Băneasa

Pădurea Băneasa

Acoperind 80.000 de hectare, terenul este situat în imediata apropiere a cartierului Băneasa și a Aeroportului Băneasa. La marginea sudică, se află grădina zoologică Zoo Băneasa

Pădurea Băneasa, la doar 30 de minute de centrul Bucureștiului, oferă acces fie la zoo, fie la zona pentru promenadă, cu alei și bănci, ba chiar există și un restaurant, un teren de basket, masă de ping-pong și un loc pentru copii.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa foto: Pixabay