Cartea „Îndrăznește să conduci”, scrisă de Brené Brown ne îndeamnă să nu ne fie teamă în a ne arăta această vulnerabilitate, tocmai pentru a nu ne lăsa definiți de cei din jurul nostru.

De când mă știu, am evitat să fiu vulnerabilă față de alte persoane, fie ei colegi, prieteni sau chiar membri ai familiei. Consideram că așa aș risca să pierd din respectul celorlalți. Cartea „Îndrăznește să conduci”, scrisă de Brené Brown ne îndeamnă să nu ne fie teamă în a ne arăta această vulnerabilitate, tocmai pentru a nu ne lăsa definiți de cei din jurul nostru.
Pentru a putea transmite cât mai clar conceptele pe care le prezintă în carte, Brené se folosește de exemple atât din viața personală, cât și cea a soldaților sau a artiștilor. Preferata mea a fost paralela dintre leadership și parașutism. Autoarea povestește cum, înainte de a cuceri cerul, cei care își doresc să sară cu parașuta încep prin a învăța cum să atingă solul în siguranță după ce se aruncă de pe o simplă scară. Astfel, ei sunt pregătiți pentru eventualele aterizări problematice.
Ea continuă să explice că, deși liderii sunt conștienți de necesitatea unui training de reziliență, din păcate aceste abilități se învață abia după un eșec sau o criză. Recunosc că și eu împărtășeam această opinie, că pregătirea pentru o situație neplăcută ipotetică poate promova o cultură a așteptărilor joase.

Cum știi dacă ți-ar plăcea să citești „Îndrăznește să conduci”:
• Dacă te pasionează psihologia în afaceri și cauți mereu să înțelegi mai bine acest domeniu;
• Dacă ești în căutarea unei noi perspective prin care să formezi o conexiune cu echipa ta;
• Dacă încerci să îți găsești curajul la locul de muncă.

„Gânduri de pe o planetă nervoasă” – Matt Haig
Cum rămânem oameni într-o lume tehnologică? Cum să fim fericiți când anxietatea ne pândește la fiecare pas? Deși ne-am putea bucura de conexiunea permanentă cu ceilalți, ne simțim singuri și ne facem griji pentru tot, de la politică până la greutatea corporală.
După ce a suferit de atacuri de panică, anxietate și depresie, Matt Haig s-a gândit mult la impactul pe care lumea exterioară îl are asupra noastră. Înainte de a scrie cea mai recentă carte a sa, „Gânduri de pe o planetă nervoasă”, el a analizat atât beneficiile, cât și pericolele lumii moderne.
În opinia lui, mulți dintre noi avem de ce să fim recunoscători progresului de care omenirea dă dovadă. Media duratei de viață a crescut, mortalitatea infantilă a scăzut, iar alimentele sunt mai ușor de obținut. Au fost adresate nevoile noastre fizice de bază, astfel încât mulți dintre noi să avem un acoperiș deasupra capului și mâncare pe masă.
Matt observă însă că, din păcate, rezolvarea unor probleme a creat altele care țin de starea bună a psihicului nostru. Problema neajunsului a fost înlocuită de excese, iar oamenii încearcă diverse metode de a ajunge la un echilibru.
În cartea „Gânduri de pe o planetă nervoasă” el vorbește despre fenomene generale de la inegalitatea socială, rețelele de socializare sau știri și până la obiceiurile noastre zilnice, modul în care dormim, în care facem mișcare sau în care disociem între minte și corp.
Read’n’Roll,
Ana și Echipa Bookster

Cărțile „Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig și „Îndrăznește să conduci” de Brené Brown se regăsesc pe rafturile bibliotecii Bookster și pot fi împrumutate gratuit pe www.bookster.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri