Un bărbat care a primit în fiecare an de la tatăl său câte o sticlă de whisky vechi de 18 ani, cadou de ziua lui, vinde acum colecția pentru a-și cumpăra o casă, relatează BBC.

Matthew Robson, din Taunton, Marea Britanie, s-a născut în 1992. De atunci, tatăl său, Pete, a cheltuit aproximativ 5.000 de lire sterline (5.600 de euro) pe 28 de sticle de Macallan single malt, scrie Digi24.

Colecția valorează acum peste 40.000 de lire sterline (45.000 de euro) și a fost scoasă la vânzare.

Tânărul spune că probabil o sticlă de whisky nu a fost chiar cel mai bun cadou pentru un băiețel, dar adaugă că a primit „instrucțiuni stricte să nu le deschidă niciodată”. A respectat acest lucru, iar colecția sa a devenit cu timpul foarte valoroasă.

Tatăl său, Pete, povestește că prima sticlă de whisky, produs în 1974, a fost cumpărată pentru a sărbători nașterea lui Matthew.

„M-am gândit că ar fi interesant dacă aș cumpăra una în fiecare an și el va ajunge să aibă 18 sticle de whisky în vârstă de 18 ani atunci când va împlini 18 ani”, a spus el.

„Nu a fost singurul cadou pe care l-a primit de la noi. Dar scopul era să fie un cadou unic și am fost inspirat că am păstrat tradiția”, adaugă el.

Între timp, sticlele de Macallan au devenit obiecte de colecție, iar Matthew speră să le vândă cu 40.000 de lire sterline și să folosească banii ca avans pentru a-și cumpăra o casă.

„Valoarea lui Macallan a crescut masiv în ultimii 5-10 ani. Iar faptul că sunt într-o colecție atât de mare le crește valoarea”, spune brokerul Mark Littler, însărcinat să vândă colecția.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri