Dacă ai epuziat listele filmelor de pe cele mai populare platforme de steaming, poate îți este dor să mergi la cinema să vezi cele mai noi producții cinematografice.

Guvernul a decis să redeschidă cinematografele și teatrele din țară, iar cei care abia așteaptă să vadă un film la cinema trebuie să știe că regulile sunt foarte stricte.

Ca să fii sigur că respecți legea, atunci trebuie să știi că printre reguli se numără purtatul măștilor de protecție, păstrarea unei distanțe între spectatori, cu excepția copiilor însoțiți de adulți și evitarea, pe cât posibil, a formării cozilor.

Reguli noi la toate cinematografele din țară

Ordinul comun al ministerului Sănătății și Culturii reglementează modul în care se va face accesul în sălile de cinema, dar și ce reguli sunt obligați să respecte clienții și angajații.

Cinematografele vor funcționa la 50% din capacitate, iar purtarea măștii va fi obligatorie pe toată durata filmului.

De asemenea, accesul se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 1,5 m, iar masca de protecție va trebui purtată pe durata aflării în sălile de cinema, excepție făcând perioada în care se consumă produsele achiziționate de la bar.

Masca, purtată pe toată durata aflării în sălile de cinema, excepție făcând perioada în care se consumă produsele achiziționate de la bar.

Triaj la intrarea în sala de cinema

Se va face și un triaj observațional, iar cei cu temperatură peste 37,3 grade Celsius nu vor putea intra la film.

În cazul în care refuză să le fie măsurată temperatura, persoanele nu vor avea acces în spaţiul destinat.

“Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spațiul destinat. Prin excepție, în cazul cinematografelor din incinta spațiilor comerciale, dacă temperatura a fost deja măsurată la intrare, aceasta rămâne valabilă pe toată perioada petrecută în respectiva clădire”, arată documentul oficial.

La fel ca în cazul supermarket-urilor, cozile trebuie organizate în așa fel încât să se mențină o distanță regulamentară de 1,5 metri între persoane. Ieșirea din cinematograf se va face rând cu rând, astfel încât să fie evitată aglomerarea.

Cum se face distribuția locurilor

În cazul unui cinematograf cu mai multe săli aflate în aceeași incintă, se vor eșalona orele de început și de sfârșit ale proiecțiilor, în așa fel încât să nu se suprapună orele de acces și ieșire din mai multe săli, evitându-se astfel aglomerarea spațiilor comune.

Referitor la distribuția locurilor în sală (atât online cât și la casele de marcat): se va aloca câte un scaun liber între spectatori. Prin excepție de la această regulă, minorul în vârstă de sub 12 ani poate sta pe scaunul de lângă adultul însoțitor, iar un însoțitor adult poate sta lângă maximum 2 minori, fără a avea spații libere între ei

În ceea ce privește rândurile: ținând cont de structura de amfiteatru verticalizat, spectatorii nu stau față în față, înlăturând astfel riscul contaminării directe prin proximitate;

Vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală și a purtării măștii de protecție

Distribuirea de ochelari 3D este permisă doar în cazul celor de unică folosință

În plus, publicul va fi încurajat să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție, iar vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrare.

Este recomandată încurajarea plăților online sau cu telefonul, dar și biletele virtuale, astfel încât să fie limitat contactul direct.

La fel ca în cazul restaurantelor, suprafețele des atinse trebuie frecvent dezinfectate, iar clienții trebuie să fie informați cu privire la regulile care se aplică în cinematografe.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri