Nu există o rețetă a fericirii, nici a grijii de sine, însă poți lua în calcul câteva recomandări, dacă simți că în ultima perioada te-ai neglijat și i-ai așezat pe ceilalți pe primul loc. Esențial este să îți devii propria prioritate și să fii mai atent la nevoile tale, la ceea ce iți dorești, eventual să notezi pe o agendă câteva obiective și să încerci în perioada imediat următoare să le atingi.

Acest lucru îți va da multă satisfacția râvnită și puterea de a traversa orice perioadă delicată. Totodată, poți să faci în existența ta câteva schimbări. Iar dacă nu știi cu ce să începi, aceste recomandări te vor inspira să iei cele mai bune decizii:

Un (alt) loc de muncă, fără multe limitari

Dacă, în ultima perioadă, nu ai mai avut un job sau, efectiv, actualul loc de muncă nu te mai satisface, e timpul să pui piciorul în prag, să-ți actualizezi CV-ul și să începi să cauți ce ți se potrivește. Și dacă vrei ca tranziția să fie una mai ușoară, să nu mai pierzi timp în trafic, să nu te expui niciunui risc în ceea ce privește starea ta de sănătate, alege un job remote. Caută printre numeroasele locuri de muncă de acasă și găsește ceea ce crezi că ți-ar aduce satisfacție.

Dacă ești părinte și, până acum, munceai de la birou, vei avea mai mult timp de petrecut alături de cei dragi, vei fi mult mai prezent în viața copiilor tăi și le vei urmări dezvoltarea și evoluția îndeaproape, implicându-te mult. În plus, joburile viitorului sunt cele remote, căci nu mai implică deplasarea într-un loc anume, ci angajatul poate să își îndeplinească sarcinile de muncă de oriunde. Iar dacă e vorba și de un program flexibil, atunci totul e mai mult decât satisfăcător!

Interacțiuni mai dese cu prietenii

Mai ales dacă în ultima perioadă ai neglijat socializarea, e timpul să te vezi mai des cu prietenii, fie că e vorba de o plimbare în parc, o ieșire la piscină sau la o terasă. Cultivă relațiile cu acele persoane pentru care contezi și viceversa. Încearcă să ieși din zona de confort și să nu mai mizezi doar pe comunicarea mediată de ecrane digitale. Oricât de multe confidențe și planuri ai împărtăși cu prietenii la telefon sau pe rețelele de socializare, acestea nu vor egala o discuție față în față, în care mesajele nu riscă să fie distorsionate, iar empatia, de neatins.

Mai multă mișcare

E drept că și după ce mănânci ciocolată în corpul tău se eliberează endorfine, hormoni ai fericirii, însă, în loc de a te refugia în mâncare, în dulciuri mai ales, încearcă să faci mai multă mișcare. Nu e neapărat nevoie să mergi la o sală de fitness, ci poți începe și cu antrenamente acasă, pe care trainerii sportivi le pun la dispoziția publicului larg online, pe YouTube și pe rețelele de socializare. Pentru a nu renunța după o săptămână, nu te avânta din prima la exerciții extenuante, ci limitează-te la cele pentru începători, până ce capeți rezistența și condiția fizică optime.

Totodată pe lângă un job mai puțin extenuant, reuniuni cu prietenii și mișcare, răsfață-te și cu câte un masaj de relaxare, prin care te vei deconecta de la toate problemele și grijile.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri