La pas prin Bucovina

La pas prin Bucovina

Chiar și înainte de cazare, frumusețile Bucovinei întâmpină turiștii. Așadar, printre punctele de atracție ale regiunii se numără străbătutul drumurilor deluroase.

Faimoasă și pentru patimoniile UNESCO din zonă, Bucovina surprinde cu priveliști verzi, împădurite și cu o imagine completă a naturii.

Prin urmare, împătimiții exploratului și ai mersului pe jos vor avea ocazia de a se afla printre munți, dealuri și două parcuri naționale. Dacă veniți împreună cu familia (inclusiv copii), cea mai bună opțiune este dată de Munții Rarău, ușor de străbătut.

Puteți conduce pe drumul de munte Transrarău, după care mergeți până la altitudinea pe care cei mici o pot suporta. Acesta ar putea fi traseul pentru o zi de Bucovina.

Sursa Foto: Pixabay

Bisericile pictate

Bisericile pictate

După o zi de mers prin munți și parcuri naturale, sub egida UNESCO, e timpul să treceți la unul dintre caracteristicile Bucovinei și anume, bisericile pictate.

Simbolul Bucovinei, dar și unul dintre cele mai importante puncte de atracție, bisericile datează din jurul secolului al XV-lea, fiind și ele sub egida UNESCO. În plus, acestea ilustrează forma credinței din vremurile medievale.

Cele mai importante astfel de monumente sunt: Sucevița, Moldovița, Humor, Arbore, Probota, Voroneț sau Pătrăuți.

Sursa Foto: Pixabay

Un gram de istorie

Un gram de istorie

Drumurile de munte și ilustrarea credinței sunt urmate de puțină istorie, pe care o puteți găsi în zidurile fortărețelor sau în muzeele din regiune.

Puteți începe cu Fortăreața Suceava, care datează din secolul al XIV-lea. Aceasta este imaginea rezistenței atacurilor otomane. În plus, proiecțiile video în interiorul fortăreței atrag curiozitatea celor mici.

Un alt loc numai bun de vizitat este Muzeul Național al Bucovinei. Aici sunt păstrate amintiri din arhitectura locală tradițională, dar sunt și desfășurate activități de manufactură pentru cei mici.

Sursa Foto: Pixabay

Printre costume tradiționale

Printre costume tradiționale

Suvenirurile reprezintă forma de a ne aminti de un loc anume. În afară de multitudinea de poze, ce altceva am putea cumpăra din Bucovina? Ei bine, artizanii sunt peste tot în Bucovina.

Dacă nu un costum specific, cel puțin o ie putem achiziționa de la vânzătorii din regiune. În plus, artizanii vin și cu diferite covorașe, carpete sau fețe de masă.

În afară de arta croitoriei, în Bucovina se desfășoară workshopuri pentru olărit. De asemenea, în satul Marginea poate fi găsită și ceramica neagră, exploatată la maximum de artizanii locali. De acolo, puteți achiziționa adevărate piese decorative.

Sursa Foto: cazare.info.ro

Ce mâncăm în Bucovina

Ce mâncăm în Bucovina

Un alt lucru pentru care merită să vizităm Bucovina sunt preparatele culinare. Tradiționalul satului bucovinean își face loc inclusiv în farfuriile turiștilor.

Ciorba rădăuțeană, pe care o găsim și în meniurile restaurantelor din marile orașe, este la ea acasă.

Bineînțeles, nu poate lipsi nici o porție de tochitură bucovineană, alături de alivenci, specificele bucăți de brânză.

Sursa Foto: youtube.com

Sursa foto: Pixabay