Cei care dețin bunuri de valoare știu cât de important este să își ia toate măsurile de precauție și să le păstreze în siguranță. Indiferent dacă e vorba de valoarea materială sau sentimentală, proprietarii bunurilor au un scop comun. Fie că ne referim la proprietăți, precum imobile și terenuri, sau la obiecte de colecție, deținătorii acestora caută cea mai bună soluție pentru a fi mereu cu un pas în fața hoților.

Așadar, măsurile de precauție se iau în funcție de caracteristicile posesiunilor. Ca să reducă riscul de a fi sustrase, e indicat ca proprietarii să țină cont de câteva aspecte cu ajutorul cărora obiectele de valoare vor fi în siguranță.

Bunurile de valoare nu se țin la vedere

Este recomandabil ca bunurile de valoare să fie păstrate într-un spațiu la care foarte puține persoane au acces. În afară de membrii familiei, indicat ar fi ca această informație să nu mai ajungă la nimeni altcineva. Dacă o casă, un apartament sau o clădire sunt proprietăți aflate la vedere, expuse tuturor privirilor, bijuteriile sau tablourile, de exemplu, pot fi ascunse cu ușurință. Drept urmare, riscul ca un inel valoros să fie furat e mai mare atunci când este expus pe o noptieră decât atunci când este ținut într-o casetă de valori. Cu cât locul ales este mai atipic, cu atât hoților le va fi mult mai greu să îl găsească.

Protejarea obiectelor de valoare cu ajutorul tehnologiei

În prezent, tehnologia joacă un rol foarte important când vorbim de protejarea bunurilor de valoare. Cu cât o proprietate sau un obiect de lux este mai bine păzit, cu atât scad șansele de a fi furat. Pe lângă serviciile unei firme de pază, de ajutor ar fi și un sistem care să avertizeze proprietarul atunci când spațiul personal le este încălcat în mod fraudulos. Sediul unei firme, o vilă, un apartament sau chiar utilajele lăsate nesupravegheate pe timpul nopții, toate acestea au nevoie de sisteme de alarma de ultimă generaţie, care previn și nu permit intrarea prin efracție a hoților. Practic, atât bunurile vor fi protejate de răufăcători, cât și familia.

Prosperitatea se ține departe de ochii lumii

Indicat este ca prosperitatea să nu fie un motiv de laudă. Nu ar trebui să știe nimeni câte mașini deține altă persoană, ce moștenire a primit, cât costă ceasul pe care îl poartă sau ce număr de bijuterii deține. Aceste informații sunt strict confidențiale și ar fi indicat să ajungă la cât mai puțină lume, fiindcă există riscul ca hoții să adune aceste date și detalii despre posesiuni, urmând să le folosească ulterior în avantajul lor. De exemplu, aceștia află că o sumă foarte mare de bani nu e păzită îndeajuns de bine sau că un automobil nu este parcat niciodată în garaj, ci mereu pe trotuar. Deci, atunci când ne raportăm la obiecte extrem de valoroase sau de o valoare inestimabilă, discreția este cheia pentru a le păstra în siguranță.

Obiectele de lux nu se depozitează în același loc

Preferabil ar fi ca obiectele de lux sau orice alt bun de valoare să nu fie păstrate în același loc. În acest caz, va fi evitată situația extrem de neplăcută de a pierde toate bunurile de valoare dintr-o lovitură, unele dintre ele fiind obținute după o viață de muncă sau cu mari sacrificii. Astfel, dacă vor fi depozitate în locuri separate, cât mai variate, posibilele pagube se reduc considerabil. Așadar, o colecție formată din antichități sau obiecte de lux, de exemplu, nu e indicat să fie plasată în totalitate în același seif, ci, mai degrabă, în locuri separate.

În concluzie, păstrarea bunurilor de valoare în siguranță ține de anumite măsuri de protecție și prevenție. Atât timp cât acestea vor fi puse în practică, posesiunile rămân intacte, în locul în care au fost păstrate, iar posibilele pagube sunt evitate.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri