O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrașcu, noul chef de la Fior di Latte:

  • Saint Jacques cu piure de mazăre și sos de mango,
  • Pancakes cu brânză și caviar,
  • Bruschete cu ciuperci și trufe,
  • Salată de caracatiță,
  • Supă de conopidă & deco,
  • Tocaniță de fructe de mare,
  • Conopidă gratinată,
  • Tagliata de vită,
  • Deserturile Fior di Latte: eclere, tiramisu, înghețată,
  • Vinuri albe și roșii Lacerta.

Toate au fost bune, însă bruschetele, tocănița și conopida în mod special. Și deserturile, însă deserturi excelente erau la Fior di Latte și înainte de chef Bogdan Dumitrașcu, și vor fi și după el, fără îndoială.

Descris cu propriile sale cuvinte, Chef Bogdan-Claudiu Dumitrașcu este acesta:

Povestea mea în bucătărie începe acum 20 de ani, atunci a fost prima oară când am păşit într-o bucătărie profesională. Am cochetat cu bucătăria şi înainte, acasă alături de tatăl meu – el fiind bucătarul familiei. Acest lucru m-a motivat să încep şcoala de bucătari şi să încep să profesez.

Încă de tânăr mi-a plăcut să fiu independent, pe picioarele mele şi să nu depind de nimeni. Acesta a fost şi unul din motivele pentru care m-am angajat prima oară.

A fost greu la început, multă muncă fizică. Copil fiind, toată lumea mă punea să fac toată treaba de “jos”, de la curăţat ceapă şi cartofi, până la cărat marfă şi aranjat pe rafturi. Dar timpul, ambiţia şi perseverenţa m-au făcut să învăţ, să “fur meserie”, cum se zice, şi să ajung aici azi.

Am lucrat în diferite restaurante din Bucureşti (Fitze, Nostalgia, Thalia, Burebista), şi la 19 ani m-am decis să plec în lume :), pe vase de croazieră. Unii spun că a fost rău, alţii spun că a fost bine, eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiind nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli, ceea ce în bucătărie este esenţial. A fost greu primul contract, nu ştiam nici foarte bine engleza, altă bucătărie decât cea românească, dar a fost altceva care m-a atras.

Cât am stat patru ani pe vapoare în Europa am învăţat o altfel de bucătărie, şi asta m-a ajutat când am plecat în America, unde am stat alţi patru ani. Am lucrat la un country club de golf renumit în Florida unde am aprofundat cunoştinţele mele gastronomice.

Apoi pot să spun că dorul de casă şi de România m-a readus mai aproape de meleagurile noastre şi am revenit în Europa, tot pe vapoare. Am devenit Executive Chef la scurt timp după ce m-am întors pe vapoare şi am profesat meseria care m-a vrăjit.

Sunt deschis către lucruri noi, diferite proiecte, lucruri cu care să fiu mândru, mereu atent la detalii şi consider că lucrurile mici fac diferanta. Un bun Executive Chef nu trebuie să fie doar un bucătar cu multe experienţe, ci şi un bun organizator şi un leader exemplar.

Am revenit în România după 15 ani, unde de mult visam la un loc în care să-mi pot arăta experienţa gastronomică acumulată de-a lungul anilor şi de a putea fi aproape de familie. Sunt norocos să am susţinerea şi înţelegerea familiei, mai ales pentru timpul răpit de lângă aceştia, dar timpul dedicat bucătăriei mă face mai ambiţios şi mai dornic de a descoperi reţete noi.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri