COVID-19 a schimbat registrul vacanțelor și a făcut ca turiștii să își stabilească anumite criterii la momentul rezevării. Vacanțele stabilite pe ultima sută de metri sau atenția suplimentară acordată curățeniei din unitatea de cazare sunt doar două dintre caracteristicile turismului din 2021, potrivit Forbes.com.

”Multe dintre platformele de rezervări au înregistrat noi cerințe ale turiștilor, în funcție de contextul pandemic. Din cauza COVID-19, turiștii au devenit mult mai responsabili în alegerea destinațiilor de vacanță, căutând opțiuni last-minute și axându-se pe locuri din rural, izolate și liniștite”, a declarat Caroline Burns, expert în turism și director de PR al Home ToGo, una dintre cele mai mari platforme de rezervări din SUA.

Criteriile după care turiștii își vor alege vacanțele în 2021 sunt:

  • Escapade liniștite în mijlocul iernii: o bună parte din turiști și-a rezervat vacanțe pentru începutul de an.

Cei mai mulți dintre ei au căutat destinații unde se poate schia și unde există posibilitatea efectuării unor sporturi de iarnă.

  • Escapade internaționale: din cauza pandemiei, turismul a fost stopat. Vacanțele au rămas pe ultimul loc în topul priorităților, unele fiind amânate, altele anulate.

Cei mai harnici dintre turiști și-au făcut deja o listă a orașelor pe care vor să le viziteze în 2021, de îndată ce se va putea.

  • Mediul rural: casele sau vilele din mediul rural au înregistrat creșteri de până la 90% în 2020.

Cabanele vor înregistra și ele din ce în ce mai multe rezervări.

  • Din ce în ce mai multe călătorii în grup: vacanțele de unul singur par a scădea și ele în trend-uri.

Turiștii pleacă în vacanțe în grupuri de minimum șase. În acest fel, dacă se întâmplă ceva sau apar restricții peste noapte în zona cu pricina, se pot ajuta între ei.

  • Vacanțele Last-Minute: când vine vorba despre flexibilitate, din ce în ce mai mulți turiști aleg călătoriile spontane, rezervări pe ultima sută de metri.

Spontaneitatea oferă un plus de siguranță în ceea ce privește instaurarea unor noi restricții de circulație.

  • Atenția la curățenie: COVID-19 i-a făcut pe turiști să fie mai atenți în ceea ce privește curățenia și măsurile de igienă.

Din ce în ce mai mulți vor cere măsuri de siguranță sporite de la hotelieri sau proprietarii unităților de cazare, pentru a se asigura că sunt protejați împotriva virusului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri