#1 “Acolo unde cântă racii” de Delia Owen ( “Where the Crawdads Sing”)

#1 “Acolo unde cântă racii” de Delia Owen ( “Where the Crawdads Sing”)

Delia Owens este coautoare a trei cărți non-ficțiune despre viața ei în Africa. “Acolo unde cântă racii” este primul ei roman. Potrivit blogului autoarei, romanul are peste șapte milioane de exemplare vândute în întreaga lume și urmează în curând o ecranizare a acestuia.

"Un roman de o frumusețe tulburătoare". - The New York Times Book Review

"Delia Owens explorează felul în care izolarea afectează comportamentul uman, precum și efectul profund pe care îl poate avea respingerea asupra noastră". - Vanity Fair

Preț: 27,30 lei

#2 “Pacienta tăcută” de Alex Michaelides (“The silent patient”)

#2 “Pacienta tăcută” de Alex Michaelides (“The silent patient”)

Un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act.

După lansarea concomitentă în 38 de tari din februarie 2019, cartea a primit foarte multe reacții pozitive de la nume mari din domeniu. Drepturile de ecranizare au fost deja vândute unui producător castigator de Oscar, al cărui nume urmează să fie anunțat. Pe Goodreads are până în prezent peste 10.000 de calificative și aproximativ 2500 recenzii.

"Acest thriller psihologic plin de intrigi, îl poziționează pe Michaelides ca un jucător important în domeniu". - Publishers Weekly

"Ritmul și finetea unui maestru". - BBC Culture

Preț: 28,14 lei

#3 "Arta subtilă a nepăsării" de Mark Manson (“The subtle art of not giving a fuck”)

#3 "Arta subtilă a nepăsării" de Mark Manson (“The subtle art of not giving a fuck”)

În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreaga generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi "pozitivi" mereu și trebuie, în schimb, sa ne perfectionam în învingerea obstacolelor.

Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm NU cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum sa le tolerăm mai bine. Manson încearcă să ne trezească la realitate pentru a putea duce o viață mai plină de satisfacții și mai ancorată în concret.

Mark Manson este blogger, scriitor și antreprenor în mediul online. Blogul lui, MarkManson.net, este citit în fiecare lună de peste două milioane de vizitatori.

Preț: 26,52 lei

#4 “Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața” de Gary John Bishop

#4 “Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața” de Gary John Bishop

Gary John Bishop este unul dintre experții de prim rang din domeniul dezvoltării personale. Abordarea sa de tip "filosofie urbană" reprezintă noul val în transformarea personală pozitivă și arta de a trăi, care asigură oamenilor rezultate miraculoase în ceea ce privește calitatea vieții și performanțele obținute.

Dacă ești o persoană care se supăra ușor, oprește-te din citit. Cartea asta nu e pentru tine.

Dar, dacă ești în căutarea unei cărți care să-ți ofere puterea de a descoperi că tot ce ți-ai dorit vreodată se găsește în tine, asemenea unui izvor de potențial care așteaptă să se exprime, consideră-te norocos. Unfu*k Yourself este manualul celor resemnati și infranti, un manifest pentru o adevărată schimbare a vieții și descătușarea măreției fiecăruia dintre noi.

Preț: 25,35 lei

#5 “Arta manipulării” de Kevin Dutton

#5 “Arta manipulării” de Kevin Dutton

Cartea aceasta este despre un soi special de persuasiune care are o perioadă de incubație de numai câteva secunde și poate dezarma instantaneu până și cea mai pătrunzătoare minte. Este centura neagră la controlul minții. Nu doar că întoarce roata, o dinamiteaza cu totul.

De la maligna, dar fascinanta putere a psihopaților, a ucigașilor în serie și a escrocilor până la geniul politic al lui Winston Churchill - trecând prin maeștri ai artelor marțiale, călugări budiști, magicieni, comici, vânzători, CEO și broaște care se fraieresc reciproc - sclipitor de originala carte a lui Kevin Dutton explorează tot ceea ce ne poate învăța știința în materie de tehnici de persuasiune.

"Un tur amplu și captivant al științei persuasiunii și influenței… care expune, alături de multe alte minunății, cât de mulți oameni de știință muncesc efectiv în zonele întunecate ale personalității umane, ale îmbunătățirii psihologice și, în principal, ale controlului minții". - The Sunday Times

Preț: 23,94 lei

#6 “Inteligența emoțională” de Daniel Goleman

#6 “Inteligența emoțională” de Daniel Goleman

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluție uluitoare în psihologie prin analiza importanței covârșitoare a emoțiilor în dezvoltarea personalității umane. Studiul său ne explică cum, atunci când ne înțelegem sentimentele, situația în care ne aflăm devine mai limpede.

Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macină familia și societatea. Inteligența emoțională (EQ) presupune în primul rând conștientizare de sine, autodisciplină și empatie. Deși copilăria este extrem de importantă în punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligenței emoționale, ea poate fi îmbunătățită și cultivată inclusiv la vârstă adultă.

"Oricine este interesat de leadership ar trebui să citească această carte". - The New York Times Book Review

Preț: 31,35 lei

#7 “Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki

#7 “Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki

"Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani dar nu învață niciodată să pună banii să acționeze pentru ei." - Robert T. Kiyosaki

"Tată bogat, tată sărac este un punct de plecare pentru toți cei care doresc să dețină controlul asupra propriului lui viitor financiar". - USA Today

Preț: 35 lei

#8 “Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi” de Mike Robbins

#8 “Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi” de Mike Robbins

Un ghid pentru autocompasiune și puterea de a-ți depăși obișnuințele. Această carte abordează unul dintre cele mai importante și mai dificile aspecte ale vieții: relația cu noi înșine.

În cei 40 de ani de viață ai mei, dar în special în ultimii 13, de când sunt antrenor spiritual, speaker și scriitor, am observat că nu succesul, mai mare sau mai mic, și nici circumstanțele cu care ne confruntăm în viață nu sunt importante, ci cea mai importantă relație umană pe care o avem este cea cu noi înșine. Din păcate, mulți dintre noi nu au o relație interioară sănătoasă și plină de încredere, iar în cultura noastră se pare că există o epidemie de autocritică, de îndoiala de sine și de convingere că valoarea noastră intrinsecă este determinată de ceea ce facem, de câți bani avem, de cum arătam sau de o serie întreaga de alți factori externi. Nimic mai puțin adevărat”. - Mike Robbins

Preț: 18,20 lei

#9 “Cartea înțelepciunii“ de Dalai Lama

#9 “Cartea înțelepciunii“ de Dalai Lama

Orice om năzuiește să aibă parte în viață de iubire, de înțelegere și de compasiune. Mai mult, își dorește să înțeleagă natura umană - cine este el, cine sunt ceilalți? Dalai Lama, liderul spiritual al poporului tibetan, oferă fiecăruia dintre noi un sfat de care, cu siguranta, avem nevoie. E undeva scris în aceasta carțulie. Trebuie doar căutat cu atenție.

Esențele tari se țin în sticluțe mici. Așa și mesajele înțelepte. Scrisă cu umor și cu o abordare pragmatică, este un ghid spiritual esențial pentru viața de zi cu zi.

Preț: 15 lei

#10 “Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne

#10 “Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne

Aceasta este povestea unui băiețel german pe nume Bruno, al cărui tată a primit o slujbă foarte importantă, ceea ce înseamnă că toată familia trebuie să se mute departe de oraș, într-un loc ciudat, unde casa lor e singura locuință adevărată și unde în spatele unor garduri nesfârșite se află sute, poate mii de oameni îmbrăcați în pijamale în dungi. Bruno se straduieste sa înțeleagă ce se întâmplă în jurul său. John Boyne este un scriitor irlandez.

Cartea sa Băiatul cu pijamale în dungi s-a vândut în lumea întreagă în peste 2,5 milioane de exemplare și a fost ecranizată de Miramax.

Preț: 15 lei

Sursa foto: Pixabay