Vânzarile parfumurilor de lux au crescut în timpul pandemiei, cele online înregistrând un adevărat boom, mai ales pe perioada când o parte din magazine au fost închise, a declarat, într-un interviu acordat wall-street.ro, Val Iacob proprietarul lanțului de parfumerii de lux Beautik Haute Pafumerie.

„Acest lucru denotă faptul că românii își doresc să își păstreze stilul de viață de dinainte de pandemie, să poată să își facă un cadou care să îi facă să se simtă speciali, să își personalizeze stilul de viață prin intermediul unui accesoriu olfactiv”, spune Val Iacob.

Cum arată piața parfumurilor de lux din Romania

Luxul este un segment de piață care are o clientelă fidela și numeroasă, parfumurile de nișă devenind din ce în ce mai căutate în ultimii ani, iar gusturile consumatorilor fiind educate constant.

Piața de lux din România se apropie de 200 de milioane de euro pe an, iar o pondere semnificativă din aceasta piață este reprezentată și de parfumurile de lux.

Deși prețurile nu sunt accesibile oricui, vorbim în continuare despre o piață în continuă dezvoltare, pe un trend în permanență ascendent. Cele mai noi tendințe în materie de parfumurie se realizează în acest domeniu al parfumurilor de nișă.

„Eforturile noastre în educare olfactivă a publicului au început să se vadă. De asemenea, aspecte importante precum: libera informație, prețurile competitive, accesibilitatea olfactivă și renumele mondial pe care îl garantează brand-ul sunt factori complecși care au dus la dezvoltarea acestei piețe. Toți acești factori au condus la faptul că piața de lux este una în continuă mișcare, mereu atractivă pentru consumatori”, precizează Val Iacob.

Ce parfumuri preferă românii

Aromele oriental-lemnoase și parfumurile intene sunt cele mai apreciate de către români. De asemenea, sunt plăcute foarte mult și acordurile moderne, contemporane, cele care au în compoziția lor cele mai noi tipuri de ingrediente obținute în laborator.

„Sunt ingrediente de sinteză, care suplinesc variantele naturale. Tocmai pentru că această industrie este una sustenabilă și încurajează eforturile globale de menajare a planetei și de a nu a distruge fauna și flora”, spune Val Iacob.

Dintre cele mai căutate parfumuri putem enumera creațiile caselor Maison Francis Kurkdjian, Jusbox Perfumes, Juliette Has a Gun, Liquides Imaginaires, Zoologist Perfumes, Alexandre J sau Diptyque.

Cel mai scump parfum din selecția Beautik Haute Parfumerie este Lady Caron Ediție Limitată, în valoare de 5,149 lei - creație a casei Caron Paris, realizată într-un număr foarte mic de exemplare, 300 în toată lumea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri