Fiecare dintre noi avem în garderobă acele piese vestimentare de bază, precum rochia neagră sau bluza albă, elemente care ne ajută în situații de criză. Dar cum stăm la capitolul accesorii? Știm că acestea pot înfrumuseța orice ținută și îi pot da un aer boem, rafinat și plin de eleganță.

Accesoriile sunt cea mai ușoară metodă prin care putem schimba o ținută și să o transformăm dintr-una simplă într-una puternică și apreciată. Sunt cele care ne completează outfit-ul și, dacă suntem atente atunci când le cumpărăm, pot fi extrem de versatile. De aceea, indiferent de anotimp sau ocazie, există câteva obiecte care sunt esențiale în garderoba unei femei.

Ceasul, de la necesitate la eleganță

Un ceas este o necesitate, dar este și un accesoriu care aduce o notă de rafinament oricărei ținute, fie ea casual sau elegantă. Este de preferat ca atunci când căutăm ceasuri dama să le alegem pe acelea care au două brățări: una din piele și una metalică. Astfel, în funcție de eveniment și de ținuta îmbrăcată, vom putea decide care este mai potrivită. De asemenea, ceasul va rămâne mereu la modă, așadar o investiție mai mare într-un astfel de accesoriu nu este greșită.

Geanta de piele, un accesoriu obligatoriu

Un astfel de accesoriu nu va trece niciodată neobservat și va lăsa o impresie bună. Geanta este esențială pentru o femeie, fiind locul unde își păstrează toate obiectele ce îi sunt necesare oră de oră, de la laptop, telefon, portofel până la ruj, șervețele dezinfectante și parfum. Pentru activitatea de zi cu zi, este de preferat o geantă încăpătoare, ce poate fi purtată pe umăr, iar pentru evenimentele oficiale, o mică poșetă, neagră și cu elemente argintii, astfel încât să poată fi asortată ușor.

Cureaua simplă și clasică, indispensabilă pentru o garderobă cool

Cureaua este o piesă vestimentară versatilă, care poate fi folosită pentru susținerea unei perechi de pantaloni, dar care poate da formă unui cardigan sau blazer supradimensionat. Pentru a putea fi folosită la cât mai multe ținute, ar trebui aleasă o curea de culoare neagră sau maro, cu o lățime medie și cu o cataramă de culoarea bronzului.

Eșarfa din mătase, o piesă chic și utilă

O eșarfă din mătase este un accesoriu perfect pentru a da un plus de originalitate oricărei ținute. Este o piesă vestimentară atemporală, elegantă și ușor adaptabilă. Poate fi purtată în jurul gâtului sau poate fi folosită ca bentiță pentru păr. Totodată, poate fi prinsă de geantă pentru a oferi un aer chic.

Bijuterii îndrăznețe, pentru femei cu caracter puternic

Se vorbește foarte mult despre bijuteriile statement, acele obiecte pline de farmec ce transmit mesaje diferite, precum independență, atitudine îndrăzneață, curaj și originalitate. O piesă statement, indiferent că este vorba de o pereche de cercei, un inel, colier sau o brățară, va fi mereu în centrul atenției, așadar este esențial să nu încercați să adăugați alte accesorii ținutei. O ținută simplă, de culoare neagră, poate trece rapid testul monotoniei dacă la gât își face loc un superb colier de culoare roșie sau o brățară supradimensionată, în forme geometrice, de culoare aurie.

O pălărie din stofă, un accesoriu plin de rafinament

În viața fiecărei femeie vine un moment în care nu va putea purta acea căciulă extrem de călduroasă și care se potrivește de minune cu geaca lungă de puf și geanta de umăr. Va veni acel moment în care, chiar dacă afară este destul de frig, va trebui să poarte o pereche de cizme elegante, un palton și o pălărie. Totodată, completarea garderobei cu un astfel de accesoriu îți va da posibilitatea să experimentezi diferite ținute și o vei purta chiar și toamna, la un sacou de stofă și o pereche de pantofi tip oxford.

Indiferent ce accesoriu cumpărați, acordați multă atenție materialului și calității acestuia. Un accesoriu ieftin va strica întreaga ținută și va crea o impresie nefavorabilă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri