Daca un cont bancar gras priveaza titularul de grija aspectelor marunte ale vietii, precum acoperisul de deasupra capului, atunci statutul de miliardar ar trebui sa impuna o serie de dotari standard, precum suprafete de sute de metri patrati si facilitati exclusiviste.
Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimata la 56 de miliarde de dolari, este proprietarul unei case de aproximativ 6100 mp, situata in Medina. Daca se mai iau in calcul piscina de 20 mp, care are un incredibil sistem audio subacvatic, si curtea de 20.000 mp, devine evident faptul ca fondatorul Microsoft ar putea gazdui petrecerea de lansare a viitoarei editii Vista.

Vila din Londra a lui Lakshmi Mittal, al cincilea in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, se situeaza intr-un cartier exclusivist, intre Palatul Kensington si domeniul detinut de Sultanul din Brunei. Tranzactia in valoare de 128 de milioane de dolari in urma careia miliardarul indian a devenit proprietarul fabuloasei resedinte, in 2004, este considerata cea mai scumpa achizitie imobliara din toate timpurile.

Garajul poate adaposti pana la 20 de masini si este “accesorizat” cu un tip de marmura speciala, extrasa din aceeasi cariera care a aprovizionat si Taj Mahal-ul.

Asa cum probabil va imaginati, aceasta nu este singura proprietate a regelui otelului (nici macar din Londra), miliardarul detinand resedinte si in Delhi, Indonesia si Trinidad.


Desi averea co-fondatorului Microsoft, Paul Allen, estimata la 18 miliarde de dolari, depaseste PIB-ul multor state, acesta prefera sa locuiasca pe o insula din aproprierea orasului sau natal, Seattle. Resedinta de aproape 1000 mp, cu o deschidere de 120 mp la lacul Washington si o imensa sala de intretinere, este situata in acelasi complex in care se afla si locuinta mamei sale.

Si Michael Dell, fondatorul si CEO-ul companiei care ii poarta numele, prefera confortul mai degraba spiritual decat fizic, oferit de orasul natal. Ocupantul locului 30 in topul Forbes, cu o avere estimata la 15,8 miliarde de dolari, a ales sa locuiasca in Austin, Texas, la doar cativa km de caminul in care si-a petrecut anii studentiei. Resedinta sa se intinde pe o suprafata de 3000 mp si a fost evaluata la l2 milioane de dolari.

Insa foarte multi miliardari in dolari nu se multumesc cu o singura locuinta, preferand sa-si achizitioneze vile in diverse zone ce prezinta interes pentru acestia.

New York-ul este, fara drept de apel, un oras cosmopolit si, implicit, una dintre metropolele cu o incredibila densitate de resedinte luxoase.

Paul Allen si directorul Viacom, Sumner Redstone (8 miliarde de dolari), sunt doar doi dintre cei care si-au achizitionat cate o resedinta secundara in Big Apple. Caminul de suflet a lui Sumner Redstone ramane insa Beverly Hills, California. Redstone a platit pentru vila de 1400 mp din insoritul stat american 15 milioane de dolari. Printre facilitatile de care dispune se numara o imensa piscina, terenuri de tenis si o sala de cinema.

Celor doi li se alatura o serie de rezidenti cu norma intreaga, cum ar fi David Koch (12 miliarde de dolari), care locuieste intr-un duplex cu 18 camere in exclusivista zona Park Avenue (cumparat cu 17 milioane de dolari), sau Michael Bloomberg, primarul New York-ului, care se poate lauda cu o resedinta de 700 mp langa Central Park. Cu o avere estimata la 5,5 miliarde de dolari, reprezentantul new-yorkezilor mai detine proprietati in Insulele Bermude, Londra si Vail, Colorado.

Exista insa si miliardari care apreciza alte aspecte ale vietii si care refuza sa incadreze intr-un tipar. Este cazul lui Warren Buffett, al doilea cel mai bogat om al planetei, care locuieste in aceeasi casa de 50 de ani (cumparata cu 31.500 de dolari), desi averea sa se ridica la 52 miliarde de dolari. Anul trecut, Buffet si-a donat 85% din avere (aproximativ 31 de miliarde de dolari) in scop caritabil. Chiar si luxul unei placute de inmatriculare facute la comanda este prea mult pentru el. In septembrie 2006 si-a scos la licitatie Lincoln-ul fabricat in 2001, suma incasata fiind, evident, donata.

Beneficiul incontestabil al conturilor in dolari cu cel putin noua zerouri il constituie deci libertatea de actiune si de exprimare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri